Vilpas kesti Korisliigassa BC Nokian painostuksen – "Tämä oli meiltä taisteluvoitto"

HELSINKI

Miesten Korisliigassa kakkosena oleva Salon Vilpas kesti Nokialla BC Nokian painostuksen, kun sarjapisteet matkasivat Saloon lukemin 84–77.

Kotijoukkue johti pitkät tovit, mutta menetti loppua kohti tehoaan. Se teki ensimmäisellä puoliskolla 51 pistettä, mutta toisella vain 26. Vilpas ei päästänyt isäntiä edelle enää viimeisen vartin aikana.

–  Kiihkeä matsi, jossa molemmat kamppailivat aika vajaalukuisina. Tämä oli meiltä taisteluvoitto. Olen ylpeä siitä, että vaikka porukka vaihtuu, voittoja raavitaan, Vilppaan valmentaja Ville Tuominen kehui.

Tim Coleman ja Jamuni McNeace pussittivat Vilppaalle 21 pistettä mieheen. BC Nokiasta Daniel Dolenc teki 19 ja Shawn Hopkins 14 pistettä.

KTP tavoitti Pyrinnön

KTP Basket nousi sarjataulukossa sijoilla 4–5 tasapisteisiin Tampereen Pyrinnön kanssa, kun se kukisti Pyrinnön Kotkassa 102–77.

Pelin käännekohta osui ensimmäisen neljänneksen lopulle ja toisen alkuun, jolloin KTP nykäisi viisiminuuttisen peräti 19–0. Pisteen vierasetu kääntyi reiluksi kotijohdoksi, jota Pyrintö ei enää pystynyt uhkaamaan.

JayVaughn Pinkston heitti voittajille 28 pistettä ja Michael Pounds 17. Pyrinnöstä Nick Kellogg keräsi 20 ja Raymond Nixon 15 pistettä.

Kataja karkasi Ura Basketilta

Joensuun Kataja otti viidennen peräkkäisen kotivoittonsa, kun se kukisti kotipelissään Kaarinan Ura Basketin 102–81.

Koko pelin johtanut Kataja pohjusti voittonsa ensimmäisellä puoliskolla voitettuaan ensimmäisen neljänneksen 12:lla ja toisen 16 pisteellä. Ura Basket voitti niukasti kaksi viimeistä jaksoa, mutta se ei enää vieraita auttanut.

Jarred Ogungbemi-Jackson keräsi Katajasta 26 pistettä ja Jarekious Bradley 15. Ura Basketin tehokkaimpia olivat Dustin Thomas 16:lla ja Treshaun Fletcher 14 pisteellä.

Kommentoi