Vimpeli vei pronssimitalit Superpesiksessä, runkosarjan voittaja Joensuun Maila jäi kokonaan mitalitta

JOENSUU

Miesten Superpesiksen runkosarjan voittaja jäi toisen kerran peräkkäin mitalitta, kun kolmatta peräkkäistä SM-kultaa tavoitellut Joensuun Maila hävisi pronssiottelutkin Vimpelin Vetoa vastaan voitoin 1–2.

Edelliskauden nelonen ja runkosarjavoittaja Veto haki ratkaisevan voiton Joensuun Mehtimäeltä, kun JoMa antautui kotiutuskisan kautta 1–2 (3–5, 3–1, 0–0, 5–6).

Ratkaisu nähtiin vasta kotiutuskisan neljännellä kierroksella, kun vieraiden Janne Mäkelä löi kotiutuskisan kolmannen ja Matias Rinta-aho toisen juoksunsa. Kolme SM-kultaa voittaneelle 38-vuotiaalle Mäkelälle SM-mitali oli 11:s.

–  Teimme kovan nousun loppukauteen. Olimmehan lopulta vain jakson päässä finaaleista, ja meidät lyönyt Sotkamo voitti mestaruuden, totesi viidennen SM-mitalinsa saanut veteliläiskasvatti Olli Heikkala, 24.

JoMa oli ennen välieriä 23 voiton putkessa, mutta taipui kauden lopussa. Joensuulaisten kauden päätöspelin parhaat olivat kakkoskoppari Lauri Kivinen (1 kärkilyönti/5 yritystä) ja viisi juoksua sataprosenttisella teholla varsinaisilla jaksoilla lyönyt jokeri Aleksi Rautiainen (5/5).

Vedon luottomiehet olivat yhden juoksun tuonut ykköskärki Heikkala (7/8) ja kertaalleen kotiuttanut lukkari Perttu Ruuska (6/10).

Kommentoi
Luetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • KuukausiTyöpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa