VPS:n tulos kääntyi voitolliseksi koronasta huolimatta – sarjanousu tavoitteena

VAASA

Jalkapallon Veikkausliigasta putoamisesta ja koronan aiheuttamista poikkeusoloista huolimatta VPS Oy onnistui kääntämään 30.11.2020 päättyneen tilikauden voitolliseksi, kerrotaan seuran verkkosivuilla.

Yhtiön varsinainen liikevaihto laski 42 prosenttia päätyen 679 363 euroon. Muut liiketoiminnan tuotot olivat 125 000 euroa, mikä on noin 66 000 enemmän kuin edellisellä tilikaudella. Yhtiön liikevoitto oli 25 067,31 euroa.

– Huolimatta voitollisesta tuloksesta on yhtiön oma pääoma vielä tilikauden 2020 jälkeen negatiivinen, todetaan VPS:n verkkosivujen tiedotteessa.

Koronakriisi eskaloitui keväällä kesken kiivaimpien kumppanuusneuvotteluiden, aiheuttaen epätietoisuutta ja epävarmuutta kauden pelaamisesta aina kesäkuulle saakka. Tämän takia yhtiö joutui myös lomauttamaan henkilöstönsä keväällä 50 päiväksi. Merkittävä osa jo muutenkin lyhennetyn kauden (22 ottelua) otteluista jouduttiin pelaamaan tiukkojen katsojarajoitusten vallitessa.

– Näiden syiden vuoksi liikevaihtobudjetista jäätiin jälkeen, mutta tiukan kulukurin ansiosta tulos pystyttiin nostamaan voitolliseksi. Suurin kululeikkaus tapahtui henkilöstökuluissa, joissa laskua edelliseen tilikauteen verrattuna oli 52 prosentti, henkilöstökulujen ollessa kokonaisuudessaan 455 000 euroa, tiedotteessa kerrotaan.

– Olen erittäin tyytyväinen, että olemme pystyneet kääntämään tuloksen voitolliseksi tällaisissa poikkeusoloissa. Se osoittaa, että olemme tehneet oikeita toimenpiteitä ja suunta on oikea. Kahden raskaasti tappiollisen vuoden jälkeen joudumme lähtemään liikkeelle takamatkalta, mutta tiukalla kulukurilla ja yhteistyökumppaneidemme tuella pystymme pitämään toiminnan oikeilla urilla myös jatkossa. Toivonkin kannattajiemme ja alueen yritysten pysyvän rinnallamme näiden vaikeiden aikojenkin yli, VPS Oy:n hallituksen puheenjohtaja Timo Harri korostaa seuran sivuilla.

– Kuluvalla kaudelle tiukka kulukuri jatkuu, mutta valmennukseen ja joukkueeseen on panostettu edellisvuotta enemmän. Näin olemme pyrkineet luomaan paremmat edellytykset pelaajakehitykselle ja sarjanousulle. Kauden tavoitteet ovat selkeät: voitollinen tulos ja sarjanousu, Harri jatkaa.

Osakeyhtiön hallituksessa jatkavat Timo Harri, Petri Kuivamäki, Ville Laakkonen, Vesa Rautakorpi ja Jari Saaranen. Uutena jäsenenä valittiin Vaasalaistaustainen Pasi Lämpsä, joka toimii XXL Finlandin toimitusjohtajana. Ilkka Puikkonen jatkaa hallituksen sihteerinä.

Kommentoi
Luetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa