Wilma Murto tykkää seiväskisan karsinnan korotuksista

TOKIO

Seiväshypyn nuorten ME-nainen Wilma Murto on saanut monta asiaa kohdilleen olympiakaudella. Harjoitukset ovat sujuneet hyvin hallikisoista lähtien, juhannuksen jälkeen hän on tehnyt kilpailuissa tasaisen hyvää tulosta, ja viimeistelyleiri Japanin Sagassa oli laadukas.

Murto, 23, lähtee maanantai-illan karsintaan selkeällä suunnitelmalla. Karsintaraja on 470 ja karsinnan korotukset ovat 425–440–455–465–470.

–  Korotukset ovat aika lailla kuin minulle tehdyt. Hyppään kaikki korkeudet ja tavoittelen mahdollisimman puhdasta sarjaa, Murto kaavaili lauantain mediatilaisuudessa.

–  En ole nyt 470:ntä hypännyt, mutta se tuntuu mahdolliselta. Eli karsinnassa ei vaadita mitään, mihin en pystyisi.

Murto hyppäsi talvella hallikisoissa 2016 nuorten maailmanennätyksen 471. Ulkoradoilla hän ei ole kyennyt samaan, mutta juhannuksen jälkeen hän on hypännyt kolmessa peräkkäisessä kilpailussa uransa parhaat ulkoratatulokset 461, 462 ja 461.

–  Tosi kiva lähteä kisaan. Olen saanut varmoja 460:n ylityksiä ja tulostaso on tasaisesti siinä, joten piikkipäivä on enemmän kuin 460, Murto totesi.

–  Minulla on hyvä luotto kapasiteettiini.

Hyvä tekniikkaharjoitus

Itseluottamus vahvistui viimeistelyleirillä.

–  Pystyin tekemään laadukkaita harjoituksia kuten toivoin. Oli hyvät valmistavat kilpailut, ja treenit ovat menneet kuten pitää, joten valmistautuminen on mennyt nappiin, Murto vahvisti.

Murto kertoi, että seiväshypyssä varsinkin viimeinen tekniikkaharjoitus ennen tärkeää kilpailua on itseluottamuksen kannalta arvokas. Nyt sen merkitys korostui, koska edellisestä Englannin Gatesheadissa järjestetystä Timanttiliigan kilpailusta on hurahtanut yli kaksi viikkoa.

Kilpailun ja tekniikkaharjoituksen välissä Murto ei hypännyt lainkaan.

–  Tekniikkatreenit ovat tosi tärkeitä. Joskus niitä jännittää ennen isoja kisoja, mutta nyt tehtiin tosi hyvä treeni. Sagassa oli tosi hyvät olosuhteet, ja harjoitus vain pönkitti itseluottamusta maanantaille.

Pidempi vauhti toimii

Ennen Gatesheadin kilpailua Murto siirtyi harjoituksissa 14 vauhtiaskeleesta 16:een ja käytti lisättyä askelparia yhden harjoituksen tuntumalla myös kisahypyissä.

–  Se on toiminut loistavasti, Murto kertoi.

Murto sai testissä rytmistä kiinni, ja nopeusreservi riitti siihen, että vauhti jatkui kuopalle asti.

–  Tulin sen kanssa sinuiksi saman tien, ja minulla on siitä tosi luottavainen fiilis. Saan siitä pienen lisän vauhtiin ja tuloskapasiteettiin, Murto tarkensi.

Loppukilpailupaikka tuskin edellyttää 470:n ylitystä. Murto uskoo, että hyppääjät saadaan karsituksi 12:een ennen sitä.

– Veikkaan, että 465 ekalla yrityksellä on aika varma. Voi olla, että jopa 455 puhtaalla sarjalla riittää finaaliin.

KommentoiLuetuimmat urheilu-uutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa