Yleisötapahtumien rajoitus iskee kotimaan urheiluun – Liigassa pelataan ilman yleisöä, koripallosarjat pysähdyksiin, salibandy ja lentopallo kokoontuivat päättämään sarjatoiminnasta

HELSINKI

Hallituksen linjaus rajoittaa yli 500 ihmisen yleisötilaisuuksia vaikuttaa moneen urheilutapahtumaan Suomessa. Jääkiekon Liiga päätti pelata viimeiset runkosarjan ottelut tänään sekä lauantaina ilman yleisöä. Pudotuspelien tilanteesta Liiga tiedottaa myöhemmin.

Jääkiekossa hallituksen linjaus vaikuttanee myös KHL-seura Jokerien pudotuspeleihin. Kotimaan sarjoissa kakkostasolla Mestiksessä yleisömäärät lasketaan myös sadoissa ja ajoittain jopa 1  500 katsojassa. Naisten jääkiekkoliigassa edessä ovat finaalipelit. Ne vetävät miesten otteluja vähemmän katsojia.

Jalkapallossa kotimaisen miesten liigakauden on määrä alkaa pääsiäisenä, ja myös sen otteluissa käy yli 500 katsojaa.

Salibandy ja lentopallo päättävät myöhemmin iltapäivällä

Rajoitukset vaikuttavat myös sisäpalloilulajeihin, sillä esimerkiksi koripallossa, lentopallossa ja salibandyssä yleisömäärät nousevat usein yli 500:n.

Miesten salibandyliigassa ovat menossa puolivälierät, ja esimerkiksi Classicin, Nokian KrP:n ja Oilersin tuoreimmissa kotiotteluissa yleisömäärät olivat 650:n ja lähes tuhannen välillä.

Salibandyliitto kertoi perustaneensa varautumisryhmän, joka kokoontuu tänään iltapäivällä. Ryhmä päättää, miten liiton kilpailutoiminta jatkuu.

Koripallossa ja lentopallossa pelataan vielä miesten runkosarjoja. Lentopallon naisten Mestaruusliigassa pudotuspelit ovat alkamassa. Lentopalloliitto kertoi päättävänsä myöhemmin iltapäivällä, miten hallituksen linjaus vaikuttaa otteluohjelmaan.

Koripallosarjat seisahtuvat

Koripalloliitto ilmoitti tänään pysäyttävänsä kaikki koripallosarjat torstaista lähtien. Miesten ja naisten Korisliigojen ja 1. divisioonien osalta pelit keskeytyvät toistaiseksi. Liitto kertoo ensi viikon perjantaina, miten sarjojen loppukausi pelataan.

Nuorten valtakunnallisissa sarjoissa, senioreiden SM-sarjoissa, Unified-sarjoissa, pyörätuolikoripallosarjassa sekä aikuisten ja nuorten aluesarjoissa pysäytys tarkoittaa pelikauden loppumista.

Hallituksen linjaus yleisötapahtumien rajoittamisesta kestää toukokuun loppuun.

Joukkuevoimistelukisa peruuntui

Joukkuevoimistelun maailmancupin kilpailu peruuntui Vantaalta viikonlopulta. Kisan oli määrä avata joukkuevoimistelun maailmancupin kausi, joka huipentuu marraskuussa kilpailtaviin MM-kisoihin.

–  Terveys edellä pitää tietenkin mennä, sanoi maailmancupin järjestävän Sport Club Vantaan toiminnanjohtaja Eevakaisa Niemi STT:lle.

Vantaan kisoihin oli jo saapunut lukuisia voimistelujoukkueita, mutta osa oli vasta tulossa. Niemen mukaan voimistelijat ovat tilanteesta hämmentyneitä.

–  Tällainen tilanne on täysin uusi, kun tapahtumajärjestäjä, tai maan hallitus, peruu tapahtuman. Tässä on paljon taloudellisiakin asioita mietittävänä, Niemi sanoi.

Tapahtumaan oli esimerkiksi varattu ruokaa 1  500 ihmiselle.

Miten käy Kontiolahden maailmancupin?

Ampumahiihdon maailmancupin viikonloppu Kontiolahdella avataan tänään miesten pikakilpailulla, ja kilpailu käydään ilman yleisöä. Kenttäkuulutus stadionilla pyysi katsojia poistumaan. Järjestäjät tiedottavat pian tilanteesta seuraavien päivien osalta.

SM-hiihdot ovat Ristijärvellä 3.–5. huhtikuuta ja Suomen cup Pyhäjärvellä maaliskuun lopussa.

Helsingin uintikisat peruuntuivat, Tukholma ehti ensin

Helsinkiin 25.–26. maaliskuuta aiottu kansainvälinen uintikilpailu Helsinki Meet peruuntuu. Kisan kohtalon ratkaisi valtioneuvoston linjaus, jonka mukaan yli 500 hengen yleisötapahtumia ei ole syytä järjestää.

Helsingin kisa kuuluu pohjoismaiseen uintikisojen sarjaan, jossa muut kisapaikat ovat Bergen Norjassa ja Tukholma.

Tukholmalaiset kisajärjestäjät peruivat huhtikuun alkuun kaavaillun kilpailunsa jo aiemmin torstaina. Ruotsin hallitus teki yleisötapahtumista vastaavan päätöksen kuin mihin Suomessa päädyttiin.

Mäkelänrinteen uintikeskuksen kilpailu olisi ollut monille suomalaisuimarille paikka, jossa voisi tavoitella 50 metrin altaassa Tokion olympialaisten tulosrajoja. Toistaiseksi vain Matti Mattsson on alittanut Tokion tulosrajan, mutta olympiakisoissa nähtäneen jo rankingin perusteella useampia suomalaisuimareita.

Viime vuonna Helsingin kilpailussa oli nimekkäitä kisavieraita, muun muassa Ruotsin Sarah Sjöström ja Unkarin Katinka Hosszu, olympiavoittajia kumpikin.

Kommentoi