Uskomaton joululahja: Jenna Isoaho löysi miehen, joka pelasti hänen henkensä yli 30 vuotta sitten

Jenna Isoaho löysi kuin löysikin miehen, joka pelasti kaksivuotiaan Isoahon harhailemasta sillalta 1990-luvulla. Arkistokuva.
Jenna Isoaho löysi kuin löysikin miehen, joka pelasti kaksivuotiaan Isoahon harhailemasta sillalta 1990-luvulla. Arkistokuva.
Kuva: Jaakko Elenius

Ilkka-Pohjalainen kertoi joulukuun alussa seinäjokelaisesta Jenna Isoahosta, joka etsi 1990-luvulla henkensä pelastanutta miestä. Tuolloin kaksivuotias Isoaho harhaili Paakkarin sillalla Ylistarossa yksin, ja rekka lähestyi häntä uhkaavasti. Paikalle osui pelastaja, joka pysäytti autonsa ja nappasi tytön syliinsä viime hetkellä.

Vaikka tapauksesta on yli 30 vuotta, Jenna onnistui löytämään henkensä pelastaneen miehen. Mies löytyi pian sen jälkeen, kun Isoaho kertoi asiasta sosiaalisessa mediassa ja useat mediat uutisoivat tapauksesta.

Isoaho kertoo saaneensa puhelun pelastajaltaan toissapäivänä.

– Puhuin kaverini kanssa, kun tuli toinen puhelu, jossa ei näkynyt numeroa. Yleensä en näihin puheluihin vastaa. Minulle tuli kuitenkin olo, että tähän pitää vastata. Yllätys oli melkoinen, vieläkin nousee hymy kasvoille. Aika uskomattoman joululahjan sain, Isoaho kertoo.

Tuntematon mies pelasti  Jenna Isoahon Ylistarossa sijaitsevalta Paakkarin sillalta.
Tuntematon mies pelasti Jenna Isoahon Ylistarossa sijaitsevalta Paakkarin sillalta.
Jaakko Elenius

Miehen toiveesta Isoaho ei kerro hänestä enempää.

– Hän ei halua mediahuomiota, eikä koe itseään sankariksi. Hän vain koki velvollisuudekseen auttaa lasta tilanteessa.

Isoaho kysyi pelastajaltaan, olisiko heidän mahdollista tavata. Hänestä olisi mukava tavata pelastaja kasvotusten. Tapaamista ei ole ainakaan vielä sovittu.

– Hän sanoi harkitsevansa asiaa. Hänellä on numeroni, joten hän voi ottaa minuun yhteyttä, jos näin päättää. Olen valmis matkustamaan sinne, minne tapaaminen sovitaan.

Sen verran Isoaho kertoo, että pelastaja ei ole paikallisia.

– Hän on muualta ja oli silloin ohikulkumatkalla.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Isän ja tyttären yhteinen projekti

Isoaho on tyytyväinen, että häntä vuosikausia vaivannut asia tuli päätökseen. Erityisesti se on vaivannut hänen mieltään siksi, että he suunnittelivat pelastajan etsimistä yhdessä isänsä kanssa. He eivät kuitenkaan ehtineet toteuttaa suunnitelmiaan, sillä Teuvo-isä kuoli huhtikuussa 2020.

– Asia jäi vähän taka-alalle, kun lähdin opiskelemaan. Kun sitten palasin loppuvuodesta 2019 tälle seudulle, yhteiselle projektillemme ei jäänyt enää aikaa.

Tapahtuneen johdosta Isoaho on miettinyt paljon ajan kulumista ja elämää yleensä.

– Aika menee niin nopeasti, vuosikymmenetkin. Täytyy muistaa nauttia jokaisesta hetkestä ja ryhtyä asioihin, jotka mielessä on. Isä on tässä projektissani ollut pilvien päällä mukana.

Elämä on ihmeellistä. Toivottavasti tarinani antaa ihmisille rohkeutta toimia.
Jenna Isoaho

Isoaho sanoo olevansa valtavan kiitollinen kaikille avusta. Hänen sosiaaliseen mediaan tekemä päivityksensä levisi laajalle ja useat mediat kirjoittivat asiasta.

– Sosiaalisen median päivitykseni nähnyt tuntematon henkilö kysyi minulta, saako vinkata asiasta medioille ja annoin siihen luvan. Siitä tämä lähti. Kaiken tämän yhteissummana etsimäni henkilö tunnisti itsensä ja otti yhteyttä, Isoaho kiittelee.

– Elämä on ihmeellistä. Toivottavasti tämä tarina antaa ihmisille rohkeutta toimia ja mennä omia ajatuksia kohti, hän jatkaa.

Luonnollisesti hän on kiitollinen myös pelastajalleen, edelleen. Isoahon isä on kertonut aiemmin tyttärelleen, että mies vaaransi sillalla oman henkensä pelastaessaan tiellä yksin harhailleen lapsen turvaan rekan alta.

– Kiitos elämälle, kiitos tälle ihmiselle, Isoaho päivitti alkuperäiseen Facebook-julkaisuunsa tiistaina.

Mediahuomio on ollut Isoahon mukaan hämmentävää. Hänen tapauksestaan on kirjoittanut Ilkka-Pohjalaisen lisäksi muun muassa molemmat iltapäivälehdet ja MTV3. Juttua on tulossa Isoahon mukaan vielä ainakin Hymy-lehteen.

– Onhan tämä ollut vähän hämmentävää. En ole ikinä ollut huomionhakuinen, hän naurahtaa.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje