<p>Vuoden Kokki 2022 -kilpailun on voittanut vaasalaislähtöinen <strong>Jonathan Slotte</strong> (ravintola Palace, Helsinki) ja Vuoden Tarjoilija 2022 -kilpailun <strong>Joonas Heino</strong> (ravintola Peloton Cycling Eatery, Helsinki). Ruoanlaiton ja salipuolen ammattilaisten suomenmestaruuskilpailut järjestettiin tänä viikonloppuna käynnissä olevilla Viini & Ruoka -messuilla Helsingin Messukeskuksessa.</p><p>Pohjalaismenestyksen täydensi kokkikilpailussa kolmanneksi sijoittunut vaasalaisravintola Hejmin <strong>Simon Selin</strong>.</p><p>Vuoden Kokki -kilpailun voittaja palkitaan Suomen Messusäätiön lahjoittamalla 10 000 euron apurahalla ja Vuoden Tarjoilija -kilpailun voittaja MaRa ry:n Henrik Bitten stipendisäätiön 10 000 apurahalla. Seuraavan vuoden aikana voittajat pääsevät tekemään erilaisia edustustehtäviä ja yhteistyötä elintarvikealan toimijoiden kanssa.<strong><br></strong>– Olin odottanut Vuoden Kokki -kilpailuja jo ennakkoon tosi innolla. Kisafiilis oli aivan huikea ja voitto tuntuu tietenkin upealta, Slotte kertoo ensitunnelmistaan voiton jälkeen. </p><p><br>Vuoden Kokki -kisan päätuomari <strong>Heikki Liekola </strong>on iloinen kilpailun hyvästä tasosta ja kilpailijoiden yhteisöllisyydestä.<br><br>– Vuoden Kokki-finaalissa oli tänä vuonna hyvä taso. Kakkospäivänä taso oli parempi kuin ensimmäisenä kisapäivänä, mikä oli hieman yllättävää. Vaikka tunsimme kilpailijat jo semifinaaleista, se yllätti miten hyvä meininki ja ilmapiiri kilpailijoilla oli niin yksilöinä kuin keskenään. On ilahduttavaa nähdä, että kilpailutilanteesta huolimatta mukana oli kannustavaa yhteisöllisyyttä, Liekola sanoo. <br><br>Alan arvostetuimmilla suomalaisilla kilpailuilla on pitkä tausta: Vuoden Kokki -kilpailu järjestettiin ensimmäisen kerran jo vuonna 1995 ja Vuoden Tarjoilija -kilpailu vuonna 2013. Kilpailuiden myötä järjestäjät ja yhteistyökumppanit haluavat nostaa esille ravintola-alan ammattilaisia ja lisätä alan arvostusta. </p>