Metsähallitus jätti merituulivoimapuiston kaavoitusaloitteen Korsnäsin kunnalle – ”Voisi täyttää sen aukon, jonka Outokummun kaivoksen sulkeminen aiheutti”

Metsähallitus on jättänyt Korsnäsin kunnalle merituulivoimapuiston kaavoitusaloitteen.

Metsähallituksen tuulivoimapäällikkö Otto Swanljung kertoo, että Metsähallituksen tavoitteena on moninkertaistaa valtion alueille asennettu tuulivoimakapasiteetti vuoteen 2030 mennessä.

– Korsnäsin hanke on ensimmäinen oma merituulivoimapuistohankkeemme. Merituulivoimatuotantoa on Suomessa toistaiseksi vähän ja haluamme olla mahdollistamassa sen kehittymistä ja luomassa siitä kestävää ja yhteiskunnallisesti vaikuttavaa liiketoimintaa, Swanljung kertoo tiedotteessa.

Korsnäsin kunnanjohtaja Christina Båssar kertoo tiedotteessa, että kunnassa suhtaudutaan aloitteeseen positiivisin mielin. Hänen mukaansa se toisi työpaikkoja ja asukkaita sekä aliurakointimahdollisuuksia rakentamiseen ja sitä kautta lisää verotuloja.

– Merituulivoimapuisto voisi vihdoinkin täyttää sen aukon, jonka Outokummun kaivoksen sulkeminen aiheutti 1970-luvulla. Olemme yrittäneet kaikin kainoin luoda uusia työpaikkoja Korsnäsiin, mutta se ei ole helppoa maaseudulla, Båssar arvioi.

Korsnäsin kunnanhallitus käsittelee kaavoitusaloitteen kokouksessaan 23. marraskuuta. Jos aloite hyväksytään, alkavat mittavat selvitystyöt. Metsähallituksen mukaan moni asia tarkentuu kaavoitusprosessin aikana. Sen mukaan paikallisten näkemyksiä halutaan kuulla. Metsähallituksen tuulivoimaliiketoiminnan projektijohtaja Pertti Tapio ennakoi, että paikallisia kiinnostavat varmasti voimajohdon reitti sekä se, miten tuulivoimalat näkyvät rannikolle ja aiheuttavako ne välkettä.

– Tulemme selvittämään näitä ja monia muita asioita ja mallintamaan niitä mahdollisimman hyvin, Tapio kertoo tiedotteessa.

KommentoiYmpäristö ja liikenne uusimmat  • Uutiset
  • Urheilu