Pohjalaisjoet jo kolmatta kertaa tänä syksynä tulvakorkeuksissa

Useat pohjalaisjoet ovat torstain illan ja perjantain aamun aikana olleet kolmannen kerran tänä syksynä tulvakorkeuksissa.

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen tiedotteen mukaan nollan alapuolelle laskenut lämpötila on hidastanut virtaamien ja vedenkorkeuksien kasvua, mutta suurempien jokien alaosilla (Perhonjoki, Lapuanjoki ja Kyrönjoki) vedenpinnat jatkavat tänään todennäköisesti lievästi kasvua.

Vettä on noussut pelloille ja metsiin useissa jokilaaksoissa, mutta rakennuksille ei tiettävästi ole aiheutunut vahinkoja.

Kuluvan viikon sademäärät ovat monin paikoin yli 50 mm.

Perhonjoen alaosalla (Lahnakoski) vedenpinta on saavuttanut tämän vuoden korkeimman lukeman, joka vastaa keskimäärin kerran vuodessa toistuvaa tulvaa. Kaitforsin kohdalla virtaama on ollut perjantaiaamuna yli 140 m3/s.

Tiedotteen mukaan Kyrönjoella Nikkolassa vedenpinta on loppuviikon aikana noussut 2,5 metriä, mutta tulvarajalle on vielä matkaa runsas metri ja vedenpinnan nousu näyttää pysähtyneen. Kauhajoen suunnalla vettä on pelloilla Päntäneenjoen ja Kainastonjoen varrella, mutta vedenpinnan ei enää ennusteta nousevan.

Myös Pohjanmaan eteläosan joet saavuttivat syksyn kolmannen tulvahuippunsa. Lapväärtinjoen ja Teuvanjoen vedenkorkeudet kävivät samalla tasolla kuin helmikuussa, jolloin siellä saavutettiin tämän vuoden toistaiseksi korkeimmat vedenpinnan tasot.

KommentoiYmpäristö ja liikenne uusimmat  • Uutiset
  • Urheilu