Vaalipuheita

Maataloustuotannon turvaaminen ja metsänhoito

Maaseutu ja luonto ovat meille kaikille hyvin tärkeitä. Maaseudulla kasvatetaan kotimaiset kasvikset ja vastuullisesti tuotettu liha. Kasvikset eivät ole torjunta-aineiden kyllästämiä, koska viileässä Pohjolassa ei tarvitse torjunta-aineita käyttää läheskään niin paljon kuin lämpimissä maissa, joissa ongelmana ovat tuhoeläimet ja kasvitaudit.

Suomalainen liha ei ole antibioottijäämäinen. Tuotantoeläimet kasvatetaan hyvinvointi edellä ja lainsäädäntö on tiukkaa. On kuluttajien ja eläinten etu, että liha kasvatetaan Suomessa eikä tehotuotanto maissa muualla maailmassa.

Haluamme syödä suomalaista kohtuuhintaista ja terveellistä ruokaa. Maatalousala tulee tehdä houkuttelevaksi ja kannattavaksi sukupolvelta toiselle.

Huonojen poliittisten päätösten takia moni lopettaa tuotannon. Jatkajat joutuvat ottamaan kohtuuttomasti velkaa, koska järjestelmä suosii aina vain isompia ja isompia tiloja. Ylikireät ilmastotoimet heikentävät maatalouden kannattavuutta ja lisäävät byrokratiaa entisestään. EU:n ja kansallisten maataloustukien tulisi kohdistua tulevaisuudessa entistä paremmin ruoantuotantoon ja maatalousyrittäjien asemaa tulisi vahvistaa suhteessa kaupan toimijoihin, jotta yrittäjä voisi elää omalla työllään eikä kerjätä almuja.

Suomi elää metsästä. Suomalaiset metsänomistajat hoitavat metsiensä hyvin eikä siihen pidä puuttua uusilla ideologisilla ilmastomaksuilla ja säädöksillä. Metsäpolitiikka on pysyttävä kansallisissa käsissä.

Suomen metsissä on marjastajien, liikkujien, metsästäjien ja yrittäjien hyvä toimia. Sinne ei pidä tuoda häiritseviä tekijöitä, kuten teollisuusluokan tuulivoimaloita, jotka muuttavat hiljaiset metsämme kaupunkimaiseen suuntaan.

Suomen energiantuotannon tulisi perustua ydinvoimaan, vesivoimaan ja turpeen sekä puun käyttöön. Puun ja turpeen yhteiskäyttö tehostaa merkittävästi puun palamista puhtaasti sekä pidentää kattiloiden käyttöikää. Uusia energiantuotantomuotoja tulee kehittää ja niitä ottaa käyttöön ajan kanssa. Energian talteenottoa voidaan entisestään tehostaa.

Turpeen nostoa tulee lisätä, koska se on välttämätön osa energia- ja maataloustuotantoamme. Turpeen alasajo oli virhe ja virhe tulee korjata seuraavan hallituksen toimesta.

Pintaturvetta käytetään eläinten kuivikkeena, jonka hyvät ominaisuudet pitävät eläimet terveenä. Kotimaisten kasvisten tuottajat tarvitsevat turvetta kasvualustoihinsa kasvihuoneisiin. Tulevien metsiemme puuntaimet kasvatetaan myös turpeessa. Kotimaisen turpeen hyviä ominaisuuksia ei korvaa mikään. Turve on uusiutuvaa vuotuisen kasvun verran ja sitä on Suomessa käytetty aina kestävästi.

Petri Juurakko (ps.)

eduskuntavaaliehdokas

Alavus

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

    Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

    Tilaa uutiskirje