Vaalipuheita

Terve ja turvallinen Pohjanmaa

Kolmen lapsen äitinä haluan puolustaa lapsiperheiden oikeutta turvalliseen ja sujuvaan arkeen. Lähipalveluina tarjottavat päivähoito ja peruskoulu tukevat perheiden jaksamista arjessa.

Osaava, motivoitunut ja ammattitaitoinen henkilöstö ei ole tänä päivänä itsestäänselvyys. Meidän päättäjien on pidettävä huolta alueemme vetovoimaisuudesta myös henkilöstön kohdalla. Nykyisille ja tuleville julkisen sektorin työntekijöille on turvattava terveet ja turvalliset työolot.

Päiväkodeissa ja kouluissa on kiinnitettävä huomioita lapsiryhmien kokoon. Opettajalla tulee olla oikeus keskittyä opettamiseen.

Erityistä tukea tarvitsevat lapset tulisi voida ohjata omiin pienryhmiin, missä he saavat riittävän tuen oppimiseen. Tällöin lasten oppiminen paranee kokonaisuudessaan ja oppimisympäristö rauhoittuu.

Lasten ja nuorten pääsyä terveyspalveluihin tulee kiirehtiä. Meillä ei ole varaa antaa pienen ihmisen odottaa hoitoon pääsyä mielenterveysasioissa.

Perheiden ongelmat heijastuvat laajalle yhteiskuntaan ja vaikuttavat maamme henkiseen kriisinsietokykyyn.

Meidän vanhempien tehtävä on kasvattaa lapset kunnioittamaan opettajia ja ylipäätään aikuisia. Aikuinen ei voi olla kaveri, joka vastaa kaikkeen ”joo”. Lapselle pitää sanoa myös ”ei”. Lapselle tulee opettaa, että kaikkea elävää tulee kunnioittaa, oli kyse sitten eläimistä tai toisista ihmisistä. Ketään ei saa vahingoittaa.

Piia Kattelus-Kilpeläinen

eduskuntavaaliehdokas (Liike Nyt)

Seinäjoki

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

    Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

    Tilaa uutiskirje