Vaalipuheita

Turkistarhaus kuuluu jo historiaan

Turkistarhaus on Pohjanmaan häpeäpilkku! Se on eläinoikeuskysymys, joka ratkeaa luopumalla koko elinkeinosta.

Turkistarhaus perustuu vieraslajeihin, jotka vapauteen päästessään aiheuttavat tuhoa kotoperäiselle eläimistölle ja linnuille. Turkistarhauksen ympäristöön levittämät jätteet ovat suurin syy Pietarsaaren Fäbodanlahden sameuteen ja rehevöitymiseen.

Turkistarhaajat itse vetoavat eläinten hyvään hoitoon, mutta valitettavasti tästä asiasta meillä on vain heidän oma sanansa. Yle uutisoi 20.1., että turkistarhoja ei valvota säännönmukaisesti. Myöhemmin samassa kuussa raportoitiin tuhannen ketun kuolema Evijärvellä. Tarhalla oli havaittu puutteita jo aikaisemmin.

30. tammikuuta Yle julkaisi huolestuttavan artikkelin, jonka mukaan yksikään Vaasan vaalipiirin 16 ehdokkaasta ei ilmoittanut olevansa turkistarhausta vastaan. Sen lisäksi jokainen piiriä edustava kansanedustaja joko puoltaa elinkeinon jatkamista nykyiselläään tai ei vaivautunut lainkaan kommentoimaan asiaa.

Vihreät ovat tällä hetkellä ainoa puolue, joka avoimesti vastustaa turkistarhauksen jatkamista Suomessa. Oikeudenmukaista siirtymää vihreisiin elinkeinoihin voimme tukea yritys- ja koulutustukien avulla.

Nyt jos koskaan on aika korjata tuotantoeläimiä koskeva lainsäädäntö niin, että se myös ylläpitää eläintenhoidon tasoa ja edistää eläinten hyvinvointia. Ääni eläinten oikeuksille ja luonnon monimuotoisuudelle on ääni vihreille.

Anni Teerikangas (vihr.)

puheenjohtaja, Eläinvihreät ry

eduskuntavaaliehdokas

Pietarsaari

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

    Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

    Tilaa uutiskirje