Vaasan logo

Energistä taidetta Vaasan kasarmialueella

Melika Mashmul, Sini Blåfield, Plamena Sakazova, Johanna Hankioja-Pulkkis, Katri Pulkkinen, Josefin Hamberg, Jukka Köykkä ja Rasmus Mäkiluoma sekä kuusi muuta alle 35-vuotiasta osallistuu Nuorten näyttelyyn.
Melika Mashmul, Sini Blåfield, Plamena Sakazova, Johanna Hankioja-Pulkkis, Katri Pulkkinen, Josefin Hamberg, Jukka Köykkä ja Rasmus Mäkiluoma sekä kuusi muuta alle 35-vuotiasta osallistuu Nuorten näyttelyyn.
Kuva: Tuija Arina-Sundelin

Yleisökin saa osallistua näyttelysalin keskellä olevaan teokseen. Pöydällä on valoja ja vanhoja kirjoja. Ensin luetaan telineessä rullalla olevasta paperista jonkun sinne jo kirjoittama viesti, salaisuus.

Sitten katsoja avaa jonkin kirjoista, repäisee sivun varovasti irti ja kirjoittaa sille oman salaisuuteensa. Sivulla olevia sanoja voi käyttää inspiraationa tai konkreettisesti hyväkseen, tai kenties ympyröidä kokonaisen lauseen.

Teos on Katri Pulkkisen, 22, installaatio Sala Sanat. Pulkkinen muutti kolme vuotta sitten Turusta Vaasaan opiskelemaan yliopistossa viestintätieteitä. Hän harrastaa vapaa-ajallaan maalausta ja digitaalista taidetta.

– Taiteen tekeminen on minulle rauhoittumiskeino. Pääsee olemaan siinä hetkessä, kun miettii visuaalisesti teosta.

Hän kuuli näyttelystä Alma-opiston Kuvispajan opettajalta.

– Tosi kiva, kun oli tällainen ilmainen, matalan kynnyksen näyttely meille nuorille. On mahtava juttu saada omaa taidetta oikeaan näyttelyyn, Pulkkinen sanoo.

Näyttelyssä häneltä on mukana myös kaksi akryylimaalausta.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Nuoret miehet tekevät taidetta

Black Wall Galleryn nuorten näyttely on virkistävä ja energinen. Vaasan taiteilijaseura halusi antaa mahdollisimman monille nuorille mahdollisuuden osallistua gallerianäyttelyyn ja kutsui tällä kertaa mukaan alle 35-vuotiaita taiteentekijöitä, niin harrastajia kuin ammattilaisia. Sanaa on levitetty esimerkiksi Taikonin kuvataideoppilaille ja Vaasan taidekerhoon.

Mukana on myös pitkälle edenneitä harrastajia ja kuvataiteilijaksi valmistuneita, kuten Melika Mashmul.

Tekijöiden ikähaitari on 14–35 vuotta, ja suurin osa tekijöistä on noin 20-vuotiaita. Näyttelyn nuorin osallistuja on 14-vuotias Rasmus Mäkiluoma.

– Mukavaa, että mukana on myös paljon poikia ja miehiä, sanovat juryyn kuuluneet Tuija Arina-Sundelin ja Sirpa Seppelin Vaasan taiteilijaseurasta.

Aatu Tapiolla, 19, on näyttelyssä kaksi isoa, voimakasta maalausta. Teoskokonaisuuteen kuuluvat myös hänen käyttämänsä maalausvälineet: pesusieni ja pensseli. Pepe Rissaselta, 17, on näyttelyssä kolme valokuvaa.

Teokset on tehty eri tekniikoilla ja tyylillä. On huumoria, mainioita ideoita, vakavuutta ja anarkista asennetta. Jopa hersyvää naivismia löytyy Reetta Eerolalta maalauksessa Pyhimys pulahtaa jäihin.

Nuorten näyttely

Vaasan taiteilijaseura juryttämä näyttely Black Wall Galleryssa 9.10. asti. Mukana Sini Konst, Melika Mashmul, Hannes Hokkanen, Reetta Eerola, Josefin Hamberg, Lempi Sillankorva, Jukka Köykkä, Sofia Kannasto, Johanna Hankilanoja-Pulkkis, Rasmus Mäkiluoma, Aatu Tapio, Katri Pulkkinen, Plamena Sakazova ja Pepe Rissanen.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje