Vaasan logo

Kärpäset, kaverit ja kilpailut kuuluvat hevostallin kesään

Hevosten kanssa on mukava harrastaa.
Hevosten kanssa on mukava harrastaa.
Kuva: Milla Routamaa
Jaa artikkeli

Kesällä työ hevosten kanssa tuntuu helpolta. Silloin sitä aina ajattelee olevansa unelma-ammatissaan.

En varmaan ole ainut, joka kesällä haaveilee uusista hevosista tai varsasta. Sitä helposti haksahtuukin ostamaan tai astuttamaan hevosen, kun ei muista, mitä tämä työ on syksyn sateissa ja talven kylmyydessä.

Onneksi on kesä, muutenhan sitä saattaisi epätoivoissaan lopettaa koko hevostouhun. Kesän hevosostokset onneksi varmistavat, että töitä on jatkettava tulevanakin talvena.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Auringolta suojassa

Osa hepoista lähtee kesällä laitumelle nauttimaan lomasta ja nauttimaan vehreästä herkusta.

Näillä keleillä laitumella olo voi olla myös piinaa, kun paarmat kiusaavat päivisin ja polttiaiset öisin. Etenkin vaaleapigmenttiselle hepalle on muistettava laittaa aurinkorasvaa, sillä turpa ja vuohiset ovat vaarassa palaa.

On myös varmistettava, että hevonen pääsee varjoon, sillä lämpöhalvaus uhkaa laitumellakin. Etenkin, jos joutuu koko päivän pakenemaan paarmoja.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Uusia kokemuksia

Kilpailukausi on kuumimmillaan. Hevoset voivat kisata helteilläkin turvallisesti, sillä ne kestävät hyvin lämpöä. Ratsastajat puolestaan ovat alttiimpia helteen haitoille. Molempien on huolehdittava hyvin juomisesta, elektrolyyttien saannista ja vilvoittelusta suoritusta ennen ja sen jälkeen.

Kesä on myös ratsastusleirien aikaa. Moni lähtee innoissaan leirille toiselle paikkakunnalle vieraalle tallille. On hyvää nähdä, minkälaista muilla talleilla on.

Näkökulma avartuu ja oppii sellaista, mitä kotitallilla ei välttämättä tule tehtyä. Leireillä tutustuu uusiin ystäviin ja pääsee kokeilemaan asioita, jotka eivät normaalisti ratsastustunneilla olisi mahdollisia.

Kesä voi olla myös ahdistavaa aikaa. Kaikilla ei ole taloudellisia mahdollisuuksia leireihin eikä ystäviäkään.

Toki kesäloma tuo toivotun hengähdystauon heille, jotka ovat koulussa kiusaamisen kohteina. Sama ulkopuolisuuden tunne voi silti jatkua tallillakin, kun muut innoissaan puhuvat leireistä. Tämä olisi syytä muistaa ja olla kaverin tukena.

Tallilla voi kesällä onneksi puuhata paljon sellaistakin, joka ei maksa mitään. Reippaus palkitaan aina, ja moni on näin päässyt ratsastamaan yksityishevosia.

Milla Routamaa

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

Jaa artikkeli

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje