Kolumni: Herätys, Sport!

  • Vaasa
Jaa artikkeli

Eli ei hätää, Vaasan Sport.

Siinä hyvät uutiset. Ei Vaasan Sport ole aikaisemmillakaan kausilla paljon paremmin pelannut, mutta katsojien ja varsinkin fanien odotusarvot kasvavat vuosi vuodelta.

Nyt on pelattuna jo 24 kierrosta, ja kotkapaidat ovat voittaneet ainoastaan kahdeksan ottelua. Näistäkin kolme on tullut vasta jatkoajalla tai rankkareissa.

Ei Sport kuitenkaan viimeisenä majaile, sillä takana ovat Ilves ja Jukurit. Tiistaina pelattiin Kuparisaaressa Pelicanseja vastaan. Toivottavasti voitettiin.

Seurajohto ja valmentajat ovat herätelleet joukkuetta pelaajasiirroilla. Kokemusta katosi Ville Viitaluoman yllättävän lähdön myötä.

Seuran urheilutoimenjohtaja Markus Jämsä tilitti, että tilalle hankittu Andrew Kozek on maaliahne pelaaja, joka viihtyy maalinedustalla.

Kozek sai jo toisessa pelissä maalitilinsä auki, mutta ikävä kyllä molemmat matsit on hävitty.

Jos hyökkäyspäässä mättää, niin maalivahtiongelma Sportissa tiedettiin jo ennen kauden alkua. Mika Järvisen varaan ei voi koko kautta laskea. Kakkosveskari Rasmus Rinne lähti, ja tilalle hankittiin Mestiksessä onnistunut perusvaasalainen Jonathan Iilahti.

Toivottavasti Markus Jämsältä osuvat nämä palikat kohdilleen.

Suljetun sarjan normitapoihin kuuluu myös pleijaripaikan jäätyä haaveeksi myydä parhaat pelaajat pois. Nyt jo pelottaa, missä kohtaa Sport toteaa tämän ja pistää kauden löytönsä Michael Parksin ”lihoiksi”. Siinä ainakin kausikortin ostaneet tuntevat itsensä petetyiksi.

Mikä on sitten päävalmentaja Tomek Valtosen asema organisaatiossa? Vaasan Sport Oy:n hallituksen puheenjohtaja Heikki Hiltunen ilmoitti suoraselkäisesti Valtosen tilanteen seuran julkisella verkkofoorumilla.

– Paineet ovat kaikilla kovat, ja niiden keskellä pitää pystyä toimimaan järkevästi. Lähtökohtaisesti kesken kauden tapahtuneet valmentajan vaihdokset eivät ole se lääke, joka umpisolmun avaa, Hiltunen kirjoittaa.

Puheenjohtaja myöntää myös seuran taloudelliset rajoitteet.

– Jos resurssimme olisivat rajattomat tai ainakin olisi vahva tase, niin vaihtoehtoja ja kykyä ottaa riskiä olisi paljon enemmän. Valitettavasti niin ei ole.

Eli näillä mennään tämä kausi. Valitettavasti joukkueen huono menestys näkyy myös katsomossa. Viime pelissä yleisömääräksi kuulutettiin 2 600.

Liigassa menestyminen auttaisi varmasti myös jäähalliremontin puolesta puhumisessa. Kaikki tietävät, että remontoitu, nykyaikaan päivitetty jäähalli on lähes kynnyskysymys menestystä tavoiteltaessa.

Edes sitä Sportin ensimmäistä play-off-paikkaa.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

    Jaa artikkeli

    Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

    Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

    Tilaa uutiskirje