Vaasan logo

Nuorisovaltuuston uusi puheenjohtaja on Aaro Helo

Vaasan uusi nuorisovaltuusto.
Vaasan uusi nuorisovaltuusto.
Kuva: Christoffer Björklund

Vaasan uusi nuorisovaltuusto aloitti toimintansa vuoden 2023 alussa.

Viime viikolla nuorisovaltuusto järjestäytyi ja valitsi hallituksensa jäsenet sekä edustajat kaupungin eri lautakuntiin sekä kaupunginvaltuustoon.

Nuorisovaltuuston puheenjohtajaksi valittiin Aaro Helo Merenkurkun koulusta.

Varapuheenjohtajiksi valittiin Simon Hellbom, Olli Svenfelt ja Mustafa Salih. Pääsihteerikseen nuorisovaltuusto valitsi Oskari Koskimäen, taloussihteeriksi Saara Valkaman ja viestintäsihteeriksi Sauli Syrin. Yhdessä he muodostavat nuorisovaltuuston hallituksen.

– On aivan mahtavat fiilikset tästä valinnasta, ja otan innolla tämän puheenjohtajan tehtävän vastaan. Erittäin hyvät fiilikset myös meidän uudesta nuorisovaltuustosta, joka nyt jo vaikuttaa hyvin aktiiviselta.

– Nuorisovaltuustossa puhaltavat nyt uudet tuulet, sillä mukana on paljon ensikertalaisia ja saadaan varmasti sen myötä uusia raikkaita ideoita, iloitsee uusi puheenjohtaja Aaro Helo tiedotteessa.

Nuorisovaltuustoon valittiin marraskuussa 2022 järjestetyissä vaaleissa 22 varsinaista jäsentä ja 10 varajäsentä. Kaikki valtuutetut ovat vaasalaisia, 13–20-vuotiaita nuoria.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Läsnäolo- ja puheoikeus valtuustossa

Nuorisovaltuuston tavoitteena on tuoda nuorten näkökulmaa esiin päätöksenteossa.

Nuorisovaltuustolla on edustus eri lautakunnissa puhe- ja läsnäolo-oikeudella, ja jäsenten tehtävänä on tuoda nuorten ääni kuuluviin, ottaa kantaa ajankohtaisiin asioihin sekä tehdä aloitteita ja kannanottoja.

Lisäksi nuorisovaltuusto jakaa aktivointirahaa omaehtoisen harrastamisen edistämiseksi.

Tällä kaudella nuorisovaltuustolla on puhe- ja läsnäolo-oikeus myös kaupunginvaltuuston kokouksissa.

– Se on todella iso juttu, sillä sen eteen on taisteltu vuosia. Meidän edustajamme saaminen kaupunginvaltuustoon merkitsee paljon nuorisovaltuustolle ja vaasalaisille nuorille. Meillä on nyt näkyvä paikka, jossa vaikuttaa, kertoo Helo.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje