Pääkirjoitus: Lahjat oikeaan osoitteeseen

  • Vaasa
Jaa artikkeli

Yleensä kauppojen joulutuotteiden myynnin ja muun jouluhössötyksen valitetaan alkavan liian aikaisin, mutta näin kuukautta ennen aattoa tuntuu jo hauskalta, että pimeyden keskelle on luvassa valoa ja jotain, mitä odottaa.

Joulutunnelmaan pääsee hyvin jo näin marraskuun puolella, sillä tähän lehteen juttuja kootessa tuntui siltä, että joulukonsertteja on lähiviikkoina tiedossa ennätysmäärä. Tarjolla on sekä viihdettä, hengellisyyttä että historiaa.

Myös Vaasan joulunavaus järjestetään tämän viikon sunnuntaina, ja se on monelle virallinen lähtölaukaus joulunodotukseen. Lisäksi tällä viikolla vietetään Amerikasta Suomeen rantautunutta Black Fridayta, joka tarjoaa mahdollisuuden hankkia esimerkiksi edullisia lahjoja pukinkonttiin.

Monen kohdalla joulunaika on kuitenkin kaikkea muuta kuin iloista odotusta.

Etenkin vähävaraiset lapsiperheet ovat ahtaalla. Moni varmasti haluaisi tarjota lapsilleen mahdollisimman mukavan joulun lahjoineen ja ruokineen, mutta se ei vain ole mahdollista. Aina rahat eivät riitä edes normaaliin elämiseen, joten järjestä siinä sitten jotain ylimääräistä.

Onneksi heikossa asemassa oleville on tänä vuonna monenlaista apua tarjolla.

Esimerkiksi Hope kerää Vaasassa lahjakortteja vähävaraisille lapsille ja nuorille joulunavauksen yhteydessä.

Hyvä Joulumieli -keräys alkaa perjantaina, ja sen avulla Mannerheimin lastensuojeluliitto ja Punainen Risti tarjoavat mahdollisuuden köyhimmillekin ostaa jouluista syötävää ruokapöytään.

Myös Lähimmäisyhdistys tekee arvokasta työtä Vaasassa, sillä ruoka-apua jaetaan avuntarvitsijoille koteihin ympäri vuoden. Koska hävikkiruoan määrä on kaupoissa vähentynyt merkittävästi, tämäkin yhdistys kaipaa rahalahjoituksia toimintansa pyörittämiseen.

Tässä vain muutama esimerkki Vaasan seudulla toimivista avunantajista.

Aina, kun sanoo lahjoittavansa rahaa ulkomailla toimiville järjestöille, joku kommentoi, että olisi niitä avuntarvitsijoita kotimaassakin.

Nyt jos koskaan on erittäin helppoa auttaa nimenomaan lähellä asuvia ihmisiä, kun vaihtoehtoja tuodaan eteen kuin tarjottimella.

Kannattaa siis ryhtyä sanoista tekoihin ja antaa joululahja sellaiselle, joka sitä ihan oikeasti tarvitsee.

Elina Levijoki

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

    Jaa artikkeli

    Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

    Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

    Tilaa uutiskirje