Vaasan logo

Pidempiä biisejä kuin Miles Davisilla – Vaasalainen Jockefeller Jazz Quartet julkaisee toisen levynsä

Jockefeller Jazz Quartetissa soittavat Roger Holmlund, koskettimet ja saksofoni, Jouko Pesu, basso, Joona Ekroos, rummut ja Jari Ojalainen, kitara.
Jockefeller Jazz Quartetissa soittavat Roger Holmlund, koskettimet ja saksofoni, Jouko Pesu, basso, Joona Ekroos, rummut ja Jari Ojalainen, kitara.
Kuva: Hannu Vuortenvirta
Jaa artikkeli

Vaasalainen jazzyhtye Jockefeller Jazz Quartet julkaisee tällä viikolla toisen pitkäsoittolevynsä nimeltä Sagittarius A*.

Levynjulkistuskeikka kuullaan torstai-iltana katujazzeilla Vaasan kävelykadulla, ravintola Fondiksen edustalla.

Bändi on perustettu vuoden 2018 lopulla, ja seuraavana vuonna kokoonpano vakiintui. Yhtyeessä soittavat Jari Ojalainen, kitara, Joona Ekroos, rummut, Roger Holmlund, kosketinsoittimet ja saksofoni, ja Jouko Pesu, basso.

Muut soittajat ovat ammatiltaan opettajia, paitsi Ekroos, joka on opettajan poika.

Yhtyeen kaikki jäsenet ovat pitkän linjan muusikoita, jotka ovat soittaneet useissa eri kokoonpanoissa, ja kaikilla heillä on esimerkiksi tanssiyhtyetaustaa.

Ekroos ja Ojalainen ovat tuttuja esimerkiksi vaasalaisesta bilebändistä Popvatkain, ja Holmlund tunnetaan pyörittämästään tanssiyhtyeestä Charlies. Lappeenrannasta lähtöisin oleva Pesu on kiertänyt Kokkolan kautta Vaasaan ja soittanut 50 vuoden aikana ”usean iskelmätähtösen taustalla”, kuten hän asian ilmaisee.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Seitsemän minuutin rypistyksiä

Jockefeller Jazz Quartetin ensimmäinen levy Jatsia kullekin tehtiin juuri ennen koronaa vuonna 2020.

Levy sai hyvän vastaanoton sekä kuulijoilta että Suomen jazzpiireissä, ja sitä soitettiin muun muassa Yleisradion Jazzklubissa.

– Ensimmäinen levy oli lavea kattaus. Se sisälsi jazzia swingistä grooveen, kertoo yhtyeen keulamies Jouko Pesu.

Torstaina julkaistava Sagittarius A* -levy on eri maata.

– Levy on instrumentaali, kuten esikoislevykin, mutta nyt on keskitytty groovempaan musaan. Ajoittain meno onkin tosi funkya. Kappaleessa Snow plow ollaan jo proge-tunnelmissa, ja nämä tunnelmat johtivat levyn nimeen.

Sagittarius A* viittaa Linnunradan keskustassa olevaan, Jousimiehen (Sagittarius) tähdistön suunnassa näkyvään, radiosäteilyä lähettävään taivaankappaleeseen, ja myös musta aukko liittyy asiaan.

Uutuuslevyn kappaleet ovat pitkälti kosketinsoittaja, saksofonisti Holmlundin säveltämiä. Mukaan on otettu yksi cover-biisi, Miles Davisin So What.

Davis tunnetaan muun muassa minuuttitolkulla jatkuvista kappaleista, fuusiojazzin merkkipaaluista.

– Huvittava yksityiskohta on, että So What on levymme lyhyin biisi. Yleensähän Davisin biisit tapaavat olla venyväistä sorttia. Mutta oman tuotantomme biisit ovat rakenteeltaan monimuotoisempia, kestoltaan noin seitsemän minuutin rypistyksiä, Pesu kuvailee.

Jockefeller Jazz Quartetin levynjulkistuskeikka to 14.7. klo 19 Vaasan kävelykadulla.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

Jaa artikkeli

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje