Vaasan logo

Punk-esineistöä kaivataan näyttelyyn

Punkin kulta-aikaan Terveet kädet -yhtye esiintyi Vaasassa.
Punkin kulta-aikaan Terveet kädet -yhtye esiintyi Vaasassa.
Kuva: Punkmuseon arkisto

Lakeus punk -yhdistys ja Punkmuseo etsivät yhteistyössä Selmun kanssa syksyllä 2023 toteutettavaan näyttelyyn materiaalia.

Näyttely tulee esille Seinäjoelle Rytmikorjaamolle ja Apila-kirjaston vitriineihin. Tarkoituksena on, että Rytmikorjaamolle koostetaan valokuvia ja kirjastoon muuta esineistöä.

Lakeus punk -yhdistyksen puuhamies Matti Seppi arvelee, että Vaasan seudun punkkareilla olisi kiinnostavaa esineistöä, jota haluttaisiin nyt mukaan näyttelyyn.

– Nyt on aika kaivaa vanhat valokuvat, julisteet, rottavyöt, niittirotsit ja muut rakkaat, pölyyntymään jääneet tavarat piiloistaan. Kirjaston vitriineihin olisi hienoa sijoittaa erilaista tavaraa, kuten LP-levyjä, kasetteja, pinssejä, nahkarotseja, ynnä muuta.

Punkmuseo on Helsingissä toimiva yhdistys, joka pyrkii säilyttämään ja tuomaan esille punkkulttuuria.

Lakeus punk ry on vuonna 2022 Seinäjoella perustettu yhdistys, jonka tarkoituksena on elävöittää pohjalaista punk-kulttuuria.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Lainaa tai lahjoita

Jos löydät kätköistäsi esineistöä, joka voisi sopia näyttelyyn tai jopa Punkmuseon kokoelmiin, Seppi antaa ohjeet, jonka mukaan toimia:

– Ota yhteys Lakeus punk ry:hyn, sähköpostiosoite on lakeuspunk@gmail.com. Voit lainata esineistöä näyttelyä varten, ja palautamme tavarasi näyttelyn päätyttyä, jos et halua sitä lahjoittaa. Vältä turhaa itsekritiikkiä ja tuo näytille erikoisemmatkin valokuvat ja muut materiaalit. Onko sulla esimerkiksi Pohjanmaan kattavin pinssikokoelma?

Yhteydenottoja toivotaan mieluummin ennemmin kuin myöhemmin, mutta viimeistään elokuuhun mennessä.

Punk-näyttely on esillä Seinäjoen Rytmikorjaamolla syyskuun alusta vuoden loppuun ja Apila-kirjaston vitriineissä syyskuun ajan.

Näyttelyn avajaiset ovat Rytmikorjaamolla 2.9. Esiintymässä ovat Wasted, Äpärät, Valse Triste ja Kehonrakentajat.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje