Vaasan logo

Suloiset, mutta nälkiintyneet kissanpennut löytyivät uima-altaan pohjalta

Nämä kolme liejuista pentua löytyivät rakenteilla olevan uima-altaan pohjalta.
Nämä kolme liejuista pentua löytyivät rakenteilla olevan uima-altaan pohjalta.
Kuva: Laura Mäkinen

Vaasan lähistöllä olevan omakotitalon pihalle rakennettiin uima-allasta. Rakennustyömaan tienoilta oli jo viikon verran kuulunut pientä piipitystä ja itkua.

Asiaa lähdettiin tarkemmin tutkimaan ja yllättäen altaan pohjalta löydettiin kolme noin kuukauden ikäistä, likaista kissanpentua. Emokissaa ei kukaan talon asukas ollut nähnyt.

Rohkea kotihoitaja

Pennut tuotiin Vaasan kissataloon, ja niille järjestyi nopeasti kotihoitopaikka.

Rohkea kotihoitaja pesi liejuiset ja mutaiset pennut ensitöikseen. Kiitokseksi siitä yksi pentu puri hoitajaa sormeen. Purema oli sen verran napakka, että lääkäriinhän sen seurauksena piti lähteä hakemaan antibioottikuuri ja jäykkäkouristusrokotus.

Onneksi hoitaja ei ollut tuosta moksiskaan. Pentujen silmät olivat kirkkaat ja nenät siistit, siis ei merkkiäkään mistään kissaflunssasta, vaikka ulos olivatkin syntyneet. Se on aina hyvä juttu, koska kissaflunssa voi olla pennulle kohtalokas.

Pennut söivät heti itse ja olivat kovin nälkäisiä. Nopeasti ne olivat oppimassa myös sisäsiisteyteen. Jonkun kerran lasten sängyllä käytiin asioimassa, mutta muuten pennut osasivat hiekkalaatikkoa käyttää.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Totuttelu ihmisiin

Hoitopaikassa mennään pentujen ehdoilla. Hoitajalla on onneksi pelisilmää.

Pentuja ei oteta väkisin syliin, vaan ne saavat tottua ihmisiin omaan tahtiinsa, tulla haistelemaan lattialla istuvaa ihmistä ja ottaa silityksiä vastaan niin halutessaan.

Pennut on sijoitettu lastenhuoneeseen, jotta ihminen olisi koko ajan läsnä niiden elämässä. Näistä kolmesta tulee vielä ihania lemmikkejä ja hyviä seuralaisia.

Meillä on Vaasan kissatalolla tällä hetkellä noin 30 pentua, joista suurin osa on vielä varattavissa. Kovin aikaisin emme uskalla varauksia ottaa vastaan, koska ikinä ei tiedä, kuka niistä selviää ja kuka ei.

Nämä pennut kun eivät synny kultalusikka suussa, ja lähtökohdat niiden kohdalla eivät ole hääppöiset. Kaikki meidän pentumme ovat ulos syntyneitä.

Kirsti Koivula

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje