Vaasan logo

Tämä on ruokatapahtuman uusi nimi: "Kuvastaa hyvin sen henkeä ja fiilistä"

Kaikkien nimeä äänestäneiden kesken arvottiin upouusia Vaasa-lehden kasseja.
Kaikkien nimeä äänestäneiden kesken arvottiin upouusia Vaasa-lehden kasseja.
Kuva: Laura Krohn
 • Laura Krohn
Jaa artikkeli

Kaupunkilehtemme järjestämän ruokatapahtuman uusi nimi on Vaasa Meet and Eat. Yleisö sai äänestää omaa suosikkiaan viiden finalistin joukosta.

Kamppailu oli tiukka, ja kaikki ehdotukset saivat kannatusta. Lopulta Vaasa Meet and Eat keräsi yli 30 prosenttia äänistä, ja seuraavat Vaasa Food Weekend ja Tasty Vaasa saivat molemmat noin 20 prosenttia äänistä. Ääniä annettiin yhteensä 189 kappaletta.

Raatilaisten omatkin äänet jakaantuivat, mutta kun Vaasa Meet and Eat sai lähes kolmasosan lukijoiden äänistä, raati kallistui sen puolelle.

Alkuperäinen nimiehdotus oli Vaasa Meet & Eat, mutta sitä muokattiin hieman, sillä &-merkki on hankala muun muassa nettisivujen kannalta.

– Lukijoiden suosikki on hyvä nimi, sillä siinä yhdistyy hyvin tapahtuman luonne: ihmisten tapaaminen, seurustelu ja ruoka. Tapahtuma on kohtaamisviikonloppu kesän jälkeen, Vaasa-lehden mediamyyjä Mirva Perälä sanoo.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Koko Vaasa ruokailee yhdessä

Myös Vaasa-lehden päätoimittaja Anne Laurila on tyytyväinen ruokatapahtuman uuteen nimeen.

– Nimi kuvaa tapahtumaa hyvin. Silloinhan koko Vaasa tapaa toisiaan ja ruokailee yhdessä, englanniksi Vaasa Meet and Eat. Lisäksi nimen ”Vaasa” viittaa sekä kaikkiin vaasalaisiin että kaupunkilehteemme.

Voittajaksi valikoitunut nimi ei kuitenkaan ollut Laurilan oma suosikki.

– Suosikkini oli Vaasa Ruokamat, jossa oli kiva sanaleikki. Siinä olisi toteutunut arvostamani kaksikielisyys, kun nimessä olisi ollut sekä suomea että ruotsia: ruoka – mat. Samalla ruokamat-sanassa olisi ollut mielleyhtymä sanaan ”iltamat”, ja sitähän järjestämämme tapahtuma on, illanviettoa parhaimmillaan, Laurila sanoo.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Menuvaihtoehdot tutkitaan huolella

Nyt, kun nimi on valittu, Mirva Perälä kehottaa laittamaan kalenteriin jo muistiin tulevan Vaasa Meet and Eatin ajankohdan 2.–3.9., jolloin voi ystävien ja perheenjäsenten kesken lähteä nauttimaan hyvästä seurasta ja ruuasta.

– Myös ravintoloita haluan muistuttaa Vaasa Meet and Eatin tulevasta ajankohdasta. Olemme heihin yhteydessä keväällä tai viimeistään alkukesästä.

Ruokatapahtumaa on järjestetty syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna jo kymmenen vuoden ajan. Mirva Perälä on itse osallistunut lähes jokaiseen.

– Meillä on sama ystäväporukka, jonka kanssa olemme liikkeellä. Ensin tutkitaan huolella Vaasa-lehdessä ilmestyvät menuvaihtoehdot. Eri kerroilla olemme käyneet eri ravintoloissa, ja saaneet hyviä kokemuksia ja uusia makuelämyksiä.

Kukin ravintola kehittää tapahtumaan oman menunsa tai annoksensa, mutta hinta asiakkaalle on aina sama.

Tapahtumassa on mukana keskustan alueelta monentyyppisiä ravintoloita ja myös baareja. Ruokailun jälkeen voikin jatkaa illanviettoa.

– Kun on kesäviikonloput oltu mökeillä ja reissussa, on taas mukava tavata ystäviä kotikaupungissa, Perälä sanoo.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kuusi saa kangaskassin

 • Vaasa-lehdessä 2.3.2022 julistettiin nimikilpailu. Lukijat saivat ehdottaa kaupunkilehden joka vuosi järjestämälle ruokatapahtumalle, entiselle Ikkuna-festivaalille, uutta nimeä.

 • Lukijoilta tuli yhteensä 121 nimiehdotusta. Vaasa-lehden toimituksen, mediamyynnin ja I-Medioiden markkinoinnin työntekijöistä koostuva raati valitsi lukijoiden ehdotuksista 5 nimikilpailun finalistia.

 • Finalistit paljastettiin Vaasa-lehdessä 30.3. Ne olivat aakkosjärjestyksessä: Tasty Vaasa, Vaasa Food Weekend, Vaasa Meet & Eat, Vaasa Menu ja Vaasa Ruokamat. Näistä lukijat saivat äänestää omaa suosikkiaan.

 • Ääniä annettiin kaikkiaan 189 kappaletta. Yleisön suosikiksi nousi Vaasa Meet & Eat, joka sai 32 prosenttia annetuista äänistä.

 • Raati kuunteli lukijoiden toiveita, mutta muokkasi ruokatapahtuman nimeä vielä hiukan. Lopulta raati päätti, että Vaasa-lehden ruokatapahtuman nimi on tästä lähtien Vaasa Meet and Eat.

 • Kaikkien nimiehdotuksia jättäneiden kesken arvottiin menulahjakortti 4 hengen seurueelle johonkin niistä ravintoloista, jotka osallistuvat tänä vuonna Vaasa Meet and Eat -tapahtumaan. Menulahjakortin voitti Katri Arokallio.

 • Kaikkien finalisteja äänestäneiden kesken arvottiin 5 kappaletta upouusia Vaasa-lehden kangaskasseja. Kassit voittivat Toni Kulmala, Helena Rantakangas, Juho Juhaninmäki, Satu Bergendahl ja Susanna Yliluoma.

 • Lisäksi kaupunkilehden toimitus päätti palkita kassilla Gunilla Frantzin, jonka nimiehdotuksen Meet&Eat pohjalta tapahtuman nimi lopulta muodostui.

Mainos

Mainos päättyy

Mainos

Mainos päättyy

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

  Jaa artikkeli

  Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

  Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

  Tilaa uutiskirje