Lapset taitelivat presidenttejä suomalaisuuden kunniaksi

Hietalahden koulun nuoret taiteilijat ovat tehneet 12 taideteosta Suomen presidenteistä koulun uuteen vuosikalenteriin. Kuva: Meri Lammi
  • Vaasa
Jaa artikkeli

Tämänvuotisen kalenterin teemana on ”Suomen 12 presidenttiä”. Oppilaat saivat toteuttaa näkemyksiään presidenteistä Suomen itsenäisyyden ajalta.

Oppilaat käyttivät kuvien luomiseen useita eri tekniikoita ja välineitä, kuten vahavärejä, öljypastellia ja hiiltä.

– Oli kiva, kun sai tehdä oman mielikuvansa mukaan, ja me saimme hyvän työrauhan kuvia tehdessä, oppilas Tino Mäntti kertoo.

Oppilaiden taiteen lisäksi kalenterit sisältävät tietoa presidenteistä suomeksi ja ruotsiksi sekä koulun rehtorin Eija Huttusen ja presidentti Martti Ahtisaaren tervehdyksen.

– Tämä projekti on kunnia-asia. Jokaisella presidentillä on ollut merkittävä tehtävä Suomen itsenäisyyden aikana. He ovat tehneet suuria ratkaisuja ja toimineet vastuullisissa tehtävissä, opettaja Sari Havusela kertoo.

Projekti on opettanut lapsille paljon sekä Suomen historiasta että heistä itsestään.

– Minun työni tuli epäonnistumisten kautta hyväksi, oppilas Onni Toiviainen kertoo.

Oppilaat keräävät kalentereilla rahaa museokäynteihin, näytelmävierailuihin sekä koulun muihin retkiin.

Tämän lisäksi jokaisesta myydystä kalenterista annetaan euro sotiemme veteraaneille kiitoksena vapaasta isänmaasta.

– Lasten täytyy oppia myös antamaan takaisin, joten tässä kalenterissa on lisäksi tärkeä kasvatuksellinen puoli, Havusela kertoo.

Oppilaita kannustetaan uppoutumaan myös yrittämisen maailmaan. Projekti on osa koulun yrittäjyyskasvatusprojektia.

Vuosikalenterin lisäksi oppilaat myyvät lakritsaa, joka on koristeltu eläinteemaisin taidekuvin Suomen luonnonvaraisten eläinten vuoden muistamiseksi.

Projektissa halutaan auttaa lapsia luottamaan itseensä ja panostamaan taiteeseen.

– Kun lapsi onnistuu jossain asiassa, se yleensä vie lasta eteenpäin myös niissä oppiaineissa, jotka ovat hänelle vaikeita. Meillä on tässä talossa todella visuaalisia lapsia, joten haluamme nostaa heidän töitään esille, Havusela kertoo.

Kalentereihin voitiin valita vain 12 kuvaa, joten oppilaiden taidetöitä vietiin esille myös kaupunginkirjaston lasikäytävälle. Teokset ovat esillä marraskuun loppuun saakka.

– Olemme erittäin tyytyväisiä lopputulokseen. Oli ihanaa, kun kaikki työt olivat niin hyviä. Veimme vinon pinon kuvia painotalolle, opettaja Ulla Martonen kertoo.

Kalentereita ja muita tuotteita voi ostaa Hietalahden koulun joulumarkkinoilta torstaina 23.11. kello 17–19. Tämän lisäksi oppilaat kiertävät myymässä kalentereita Vaasan alueella.

Meri Lammi

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

    Jaa artikkeli

    Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

    Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

    Tilaa uutiskirje