Lenny & The New Wings levytti esikoisalbuminsa

Antero Naalin, John J. Kuljun, Lenni Paarman ja Hank Mannion muodostama Lenny & The New Wings esiintyy WsArenalla lauantaina. Laulaja-kitaristi Paarma kertoo, että kappaleet syntyvät omaan tahtiinsa. – Jossakin biisissä voi kestää viisi vuotta, toisessa menee viisi minuuttia. Kuva: Teppo Kangas
  • Vaasa
Jaa artikkeli

Bändi julkaisi viime viikon perjantaina True Player -albumin ja lähti keikkailemaan pienen kiertueen verran.

– Saimme levyn pihalle ja kävimme Helsingin Semifinalissa soittamassa, ihan kirkonkylältä siis lähdettiin. Teemme tällaisen tiiviin viiden keikan viikon, kertoo yhtyeen laulaja-kitaristi Paarma.

True Player on yhtyeen ensimmäinen levy.

Sanoitus- ja sävellystyössä Paarma on noudattanut periaatetta, jonka mukaan voi tehdä juuri sellaista musiikkia kuin huvittaa – vaikka jazzista heviin.

– Ei ole niin genreen sidottua tämä meidän touhumme. Teemme sellaista, mikä tuntuu mukavalta ja luontevalta. Vahva tausta on 80-luvun rockissa ja rankemmassakin, sieltä ne musiikkidiggailut ovat lähteneet meillä liikenteeseen.

Kappaleet syntyvät usein melodia edellä, kun jokin alkaa pyöriä päässä. Kielikin vaikuttaa.

– Englanniksi kun tekee biisejä, niin helposti lähtevät myös tekstit pyörimään sen melodian ympärille. Suomenkieliset tekstit taas ovat huomattavasti haastavampia, ainakin meikäläisen kohdalla.

Lenny & The New Wings on julkaisuhistorialtaan nuori yhtye.

Bändin ensimmäinen sinkku ilmestyi vuoden alussa, ja yhtye on ollut siitä lähtien aktiivisena suunnaten energiaansa pääasiallisesti levyn valmistelemiseen, mutta myös muutaman keikan soittamiseen.

– Alkusysäys levylle on tullut jo aiemmin, olisikohan 2013 alettu ensi kerran suunnitella sitä. Kun Elonkerjuu sitten jäi tauolle 2015, aloimme tehdä tätä aktiivisemmin. Biisejä on toki syntynyt jo matkan varrella.

Kokoonpanon muista jäsenistä kitaristi John J. Kulju ja rumpali Hank Mannio ovat Paarmalle vanhoja tuttuja Vaasan musiikkipiireistä, vaikka he ovat soittaneetkin eri yhtyeissä.

Kulju, basisti Antero Naali ja Paarma ovat lisäksi mukana Vesku Jokinen & Sundin pojat -nimisessä kokoonpanossa, joten vipinää riittää.

Paarman lisäksi Lenny & The New Wingsissä soittaa toinen Elonkerjuu-lähtöinen muusikko Antero Naali.

Elonkerjuussa Paarma oli rumpali, mutta astui New Wingsissä kohti lavan etuosaa eli laulaja-kitaristin saappaisiin. Hänen mukaansa eri roolit eri yhtyeissä tuntuvat luontevalta asialta.

– Vaihtelu myös pitää mielen virkeänä, samoin se, ettei soita vain yhtä instrumenttia. Rumpuihin pääsen taas uudestaan keväällä, kun lähdemme Elonkerjuun kanssa kiertämään.

Hanna Karpio

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

    Jaa artikkeli

    Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

    Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

    Tilaa uutiskirje