Vaasan logo

Vaasan kirjastot suljetaan pariksi viikoksi järjestelmän vaihdon vuoksi

Vaasan kirjastot ovat kiinni 22.5.–6.6.
Vaasan kirjastot ovat kiinni 22.5.–6.6.
Kuva: Eetu Sillanpää

Vaasan kaupungin pääkirjasto ja lähikirjastot ovat suljettuina 22.5.–6.6. välillä. Silloin ei voi käyttää myöskään verkkokirjastoa eikä kirjastoauto Rölli aja.

Tämä johtuu siitä, että Vaasan kaupunginkirjaston käyttämä aineistoja, lainoja ja asiakastietoja hoitava järjestelmä vaihtuu.

Toimipisteet ja verkkokirjasto suljetaan maanantaina 22.5. ja ne avataan viimeistään torstaina 8.6., jolloin kirjasto siirtyy kesäaikaan. Osa toimipisteistä avautuu edellisenä päivänä, sillä niissä testataan uuden järjestelmän toimimista.

Sulun aikana ei voi lainata kirjoja, uusia lainoja, tehdä varauksia, käydä kirjastossa, omatoimikirjastossa eikä käyttää verkkokirjastoa. Pääkirjaston lehtilukusali on kuitenkin avoinna maanantaista perjantaihin kello 9–16.

Kirjastosta kannattaa hakea lukemista hyvissä ajoin sekä palauttaa tai uusia lainat. Lainat eivät eräänny sulkuaikana ja palautusluukut ovat avoinna.

Uudessa järjestelmässä nykyinen verkkokirjasto poistuu käytöstä.

– Kirjaston kotisivuilla on ohjeet siihen, kuinka verkkokirjaston lainaushistorian ja suosikkilistat saa talteen, sanoo kirjaston vs. palvelupäällikkö Minna Rinta-Valkama.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje