Vaasan logo

Vaasan luistinkerho juhlii 70-vuotistaivaltaan

Vaasan Luistinkerhon kilparyhmä K5–K6 harjoittelemassa Wasa Cup -taitoluistelukilpailua varten.
Vaasan Luistinkerhon kilparyhmä K5–K6 harjoittelemassa Wasa Cup -taitoluistelukilpailua varten.
Kuva: Markus Leskinen

Vaasan luistinkerho ry (VLK) viettää parhaillaan 70-vuotista juhlakauttaan. VLK on perustettu 20.4.1953, ja se on Suomen taitoluisteluliiton jäsenseura.

Luistinkerhon tavoitteena on tarjota lapsille, nuorille ja aikuisille mahdollisuus harrastaa taitoluistelua.

Tällä hetkellä seurassa on noin 200 luistelijaa 3-vuotiaista aikuisiin.

Wasa Cup helmikuussa

Vaasan luistinkerho järjestää Wasa Cup -taitoluistelukilpailun Vaasan Sähkö Areenalla tulevana viikonloppuna 17.–19.2.

Tapahtuma on suunnattu pienistä luistelijoista 20-vuotiasiin asti, ja mukana on yli 170 kilpailijaa niin lähialueilta kuin kauempaakin.

– Wasa Cupista saa kilpailukokemusta. Kotikisa mahdollistaa nuorille luistelijoille turvallisen ympäristön. Kilpaileminen on henkinen rutistus erityisesti pienemmille, joten kotikisa on pehmeä aloitus, toteaa Vaasan luistinkerhon hallituksen varajäsen Suvi Pukkila.

– Kun katsomossa on tuttuja ja sukulaisia kannustamassa, se voi olla jännittävääkin. Luistelijat saavat hyvää kokemusta siitä, miten katsojien edessä toimitaan.

Luistinkerhon päävalmentajana kolmatta vuotta toimiva Hennette Toivanen on nauttinut valmentamisesta seurassa. Hänen mielestään parasta on nähdä lapsien kehittyminen ja iloisuus.

– Pidän siitä, kun huomaan lasten nauttivan ja löytävän palon lajia kohtaan. Lapset todella haluavat oppia ja kehittyä. Tärkeää työssäni on myös se, että yhdessä luistelijoiden kanssa selvitään läpi vaikeiden hetkien.

Toivanen odottaa helmikuun kilpailulta sitä, että luistelijat nauttisivat tapahtumasta. Hän toivoo, että paikalle tulisi mahdollisimman paljon katsojia tsemppaamaan ja kannustamaan kilpailijoita.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Satujen pyörteissä huhtikuussa

Vaasan luistinkerhon taitoluistelijat järjestävät seuran 70-vuotisjuhlavuoden kunniaksi toisenkin tapahtuman.

Satujen pyörteissä -esitys nähdään sunnuntaina 2.4. niin ikään Vaasan jäähallissa. Esityksiä on päivän aikana kaksi, kello 13 ja 16.

– Näytös on aina koko seuran yhteinen ponnistus. Mielestäni sitä on kiva tehdä, ja luistelijat nauttivat siitä paljon. Se on kauden lopun huippukohta lapsille, kiteyttää Pukkila.

Esityksessä nähdään katkelmia vuosien varrelta eri näytöksistä, kuten Frozenista, Tuhkimosta ja Viidakkokirjasta.

– Siitä on tulossa hyvä show, jossa meidän luistelijamme pääsevät nauttimaan ja loistamaan jäällä. Näytös on erityyppinen tapahtuma kuin kilpailu, mutta vapautuneisuus on samalla tavalla tärkeää kuin kilpailuissakin.

Monipuolinen laji

Seura on järjestämässä molempia tapahtumia hyvällä fiiliksellä.

– Näytöstä olemme alkaneet suunnittelemaan jo viime vuoden puolella. Kotikisa on myös kaikkien odottama hetki, johon on ladattu isot odotukset, toteaa Toivanen.

Hän kiteyttää vielä luisteluharrastuksen hyödyt.

– Laji opettaa muun muassa tasapainoa, motorisia taitoja ja asioiden käsittelyä henkisesti. On hyvä oppia, miten pääsee yli siitä, kun jokin asia ei heti onnistu. Luistelussa näitä asioita on mahdollista harjoitella.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje