Vaasan logo

Vaasan syntymäpäiviä juhlitaan monipuolisesti

Vaasan kaupunki viettää tällä viikolla syntymäpäiviä.
Vaasan kaupunki viettää tällä viikolla syntymäpäiviä.
Kuva: Paula Kaskimaa

Vaasan kaupungin 416-vuotissyntymäpäivä on tämän viikon sunnuntaina.

Vaasan syntymäpäivänä juhlistetaan vaasalaisuutta ja upeaa kaupunkiamme. Juhlan kunniaksi kaupunki järjestää monia tapahtumia tulevan viikonlopun aikana 1.–2.10.

–Vaasa on yhteinen kaupunkimme ja haluamme kannustaa asukkaita huomioimaan toisiaan ja nauttimaan kulttuuritapahtumista, sanoo kulttuuri- ja kirjastotoimenjohtaja Sanna Bondas tiedotteessa.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Maksuttomia konsertteja ja elokuvia

Lauantaina 1.10. kello 15 alkaen kuullaan Vaasan kaupunginorkesterin ja Kuula-opiston näppärikurssilaisten konsertti Silveriassa Ruutikellarintiellä. Konsertti on maksuton.

Vaasan kaupunginteatterissa pääsee Vaasan syntymäpäivän kunniaksi katsomaan alennushintaan lastennäytelmän Irmeli – kummitusseikkailu lauantaina 1.10. kello 13.

Lauantaihin 1.10. saakka Wasa Teaterista voi ostaa WT-duo-kausipassin, jolla pääsee katsomaan sekä draaman Heiman että farssin Man får väl ställa upp.

Upeita luontoelokuvia voi katsoa viikonloppuna Vaasa Wildlife -festivaalin aikana, 28.9.–2.10. Näytöksiä on Kulttuuritalo Fannyssä, pääkirjaston Draama-salissa ja kansalaisopisto Alman auditoriossa sekä Ritzissä. Kaikki näytökset ovat maksuttomia.

Vaasa Wildlife -festivaalin yhteydessä sunnuntaina 2.10. kello 12 kuullaan Ritzissä Metsä-elokuvakonsertti, jonka esittää Wasa Sinfonietta. Myös tämä konsertti on ilmainen kaikille.

Luontoelokuvafestivaalin ohjelma löytyy verkkosivulta: vaasa.fi.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Opastettuja kiertoajeluita

Vaasan kulttuuri- ja kirjastopalvelut tarjoaa kaupungin syntymäpäivän kunniaksi opastettuja kiertoajeluita kaupungin eri asuinalueille bussin kyydissä.

Maksuttomat opastukset järjestetään sunnuntaina 2.10. Bussit lähtevät kaupungintalon edestä ja saapuvat samaan paikkaan.

Kahden tunnin opastetulle kiertoajelulla pitää ilmoittautua etukäteen Vaasa–Mustasaari-oppaat ry:n sähköpostiosoitteeseen: oppaat-guider@elisanet.fi.

Kello 10 lähtevät kiertoajelut Vaasan uusille asuinalueille. Toisessa bussissa on suomenkielinen, toisessa ruotsinkielinen opastus.

Kello 13 lähtevät kiertoajelut keskusta–Palosaari–Vaskiluoto–Vanha Vaasa–Huutoniemi-alueille. Näissäkin busseissa on toisessa opastus suomeksi, toisessa ruotsiksi.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Museoissa ilmaispäivä

Vaasan kaupungin museoihin on maksuton sisäänpääsy sunnuntaina 2.10. Avoinna ovat Pohjanmaan museo, Tikanojan taidekoti, Kuntsin modernin taiteen museo ja Vaasan taidehalli.

Museoissa on myös 27.9.–2.10. tempaus ”Ilahduta laitoksessa olevaa postikortilla”, eli asiakkaat voivat museon kautta lähettää postikortin, jonka museo toimittaa palvelukotiin, sairaalaan tai lastenkotiin. Korttiin voi kirjoittaa terveiset museonäyttelystä.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Asukkaiden idea paljastuu

Vaasan asukkaat ovat saaneet ehdottaa oman ympäristönsä kehittämiseksi tarkoitettuja ideoita osallistuvan budjetoinnin kautta. Raati valitsi jatkoon kymmenen ehdotusta, joista yleisö sai äänestää omaa suosikkiaan.

Toteutettava kohde julkistetaan Vaasan syntymäpäiväjuhlinnan yhteydessä Kuntsin modernin taiteen museossa sunnuntaina 2.10. kello 15.

Kirjastoissa näyttelyitä

Pääkirjastossa ja lähikirjastoissa Palosaarella ja Suvilahdessa lapset voivat askarrella viikon ajan (26.9.–1.10.) onnittelukortteja teemalla Onnellinen kaupunki. Korteista tehdään näyttely kirjaston lasten ja nuorten osastolle.

Syntymäpäivän kunniaksi Vaasan pääkirjastosta voi myös hakea kortin, jolla voi lahjoittaa iloa eteenpäin, joko ystävälle, tutulle tai tuntemattomalle.

Pääkirjaston vitriinissä nähdään ikäihmisten viriketoiminnan näyttely 1.10. alkaen. Taidekäytävä Teemalla on näyttely, joka esittelee Vaasan taiteilijaseuran ikäihmisten teoksia.

Pääkirjaston aulassa on esillä vanhoja kuvia Vaasasta, ja sen yhteyteen on koottu vaasalaisten kirjoittamia kirjoja ja tekemää musiikkia.

Vaasalainen ikäihmisten kulttuurialan toimijoiden verkosto yhdessä Vaasan kaupungin kulttuuri- ja kirjastopalveluiden kanssa kerää syntymäpäiväkortteja ikäihmisiltä ja lähettää niitä kaupungin päättäjille.

Ajatuksena on, että Vaasan kaupunki saa lämpimät syntymäpäivätoivotukset ikääntyneiltä asiakkailta. Syntymäpäiväkorteista järjestetään näyttely pääkirjaston aulassa.

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje