Vaasan logo

Vaasan Tammipihassa avautuu monen viraston palvelupiste

Tässä on sisäänkäynti uuteen Kelan ja Kansalaisinfon sekä Welcome Officen ja Ohjaamon toimipisteeseen Tammipihassa.
Tässä on sisäänkäynti uuteen Kelan ja Kansalaisinfon sekä Welcome Officen ja Ohjaamon toimipisteeseen Tammipihassa.
Kuva: Jarno Pellinen

Vaasan kaupungin Kansalaisinfo, maahan muuttaneiden neuvontapalvelu Welcome Office, nuorten neuvontapalvelu Ohjaamo sekä Kelan palvelupiste muuttavat Tammipihaan tämän viikon lopulla.

Ovet avataan uusissa tiloissa Teräksenkuja 1:ssä eli Tammipihassa ensi maanantaina 13.2.

Muutto vaikuttaa virastojen loppuviikon aukioloaikoihin.

Kolme päivää kiinni

Vaasan pääkirjastolla tähän asti sijainneet Kansalaisinfo, Welcome Office ja Ohjaamo ovat kiinni muuton takia keskiviikosta perjantaihin 8.–10.2.

Myös Kelan vanha palvelupiste Rauhankadulla on kiinni 8.–10.2.

– On hienoa muuttaa uusiin, monikäyttöisiin tiloihin Kelan kanssa. Yhteinen palvelupiste antaa erinomaiset mahdollisuudet kehittää kaupunkilaisten asiakaspalvelua. Toivomme, että myös uudet asiakkaat pistäytyvät tutustumassa palvelupisteeseemme, sanoo Vaasan kaupungin hallintopäällikkö Marjo Mäki-Krekola tiedotteessa.

Myös Kelassa nähdään yhteisten tilojen hyödyt. Niistä on saatu hyviä kokemuksia muilta paikkakunnilta.

– Tämä on askel kohti asiakkaiden toivomaa palvelua, että samasta paikasta saa monia palveluja. Palvelemme asiakkaita uudessa palvelupisteessä myös ajanvarauksella, kertoo Kelan läntisen asiakaspalveluyksikön johtaja (ma.) Kaisa Mäkitalo.

Ennakkoäänestystä ja Vaasa-lehtiä

Toimitilat Tammipihan uudessa palvelupisteessä on remontoitu usean toimijan tarpeisiin.

Jo pääkirjastolla Kansalaisinfo on toiminut vaalien ennakkoäänestyspaikkana.

Tämän kevään eduskuntavaaleissa Kansalaisinfo on edelleen yksi ennakkoäänestyspaikka, mutta nyt äänestyskopit ovat siis Tammipihassa.

Uudessa yhteispalvelupisteessä on myös esimerkiksi Vaasa-lehden noutopiste, josta lukijat voivat hakea Vaasa-lehden, mikä sitä ei jostain syystä jaeta kotiin.

Pääkirjastossa oleva Vaasa-lehden noutopiste jää paikoilleen.

Vaasassa Vähäkyrö-talolla on toinen yhteispalvelupiste, jossa Vaasan kaupunki ja Kela tekevät yhteistyötä.

– Vähäkyrö-talolla voi asioida Kelan kanssa siellä toimivan etäyhteyden kautta. Kelan etäpalvelussa voi hoitaa samoja asioita kuin palvelupisteessä. Se helpottaa erityisesti pidemmän matkan takana asuvien arkea, Mäki-Krekola toteaa.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Monen viraston uusi palvelupiste tulee samoihin tiloihin, joissa ennen oli painotalo Grano. Tiloissa on aiemmin ollut myös esimerkiksi Alko.
Monen viraston uusi palvelupiste tulee samoihin tiloihin, joissa ennen oli painotalo Grano. Tiloissa on aiemmin ollut myös esimerkiksi Alko.
Jarno Pellinen

Fakta: Uusi yhteispalvelupiste

  • Kansalaisinfo palvelee ja opastaa Vaasan kaupungin ja muun julkisen hallinnon asioinnissa. Palvelu on maksuton, eikä vaadi ajanvarausta.

  • Kansalaisinfossa voit yhdellä kertaa noutaa esimerkiksi Vaasan kaupungin esitteen, maksaa kaupungin lähettämän laskun ja ostaa bussikortin tai Vaasa-tuotteen. Palveluihin kuuluu myös kopiointi- ja skannauspalvelu pientä maksua vastaan.

  • Kansalaisinfo on avoinna arkisin kello 10 alkaen, tiistaisin kello 17, perjantaisin kello 15, muulloin kello 16 saakka.

  • Welcome Office antaa tietoa ja neuvontaa kaikille uusille henkilöille Suomessa. Tietoa saa mm. maahanmuuttoon, suomalaiseen yhteiskuntaan, julkisiin palveluihin, kielikursseihin ja rekrytointiin liittyvistä asioista.

  • Welcome Officesta saa palvelua tällä hetkellä suomeksi, ruotsiksi, englanniksi, arabiaksi ja venäjäksi. Palvelu on maksuton, eikä vaadi ajanvarausta.

  • Samat aukioloajat kuin Kansalaisinfolla.

  • Ohjaamo on alle 30-vuotiaille nuorille ja nuorille aikuisille suunnattu matalan kynnyksen palvelu. Apua saa esimerkiksi koulutukseen, raha-asioihin, asumiseen, työhön tai muihin arjen asioihin. Palvelu on maksuton, eikä vaadi ajanvarausta.

  • Aukioloajat ke ja to 12–16, pe 11–15.

  • Kelan palvelupisteessä saat henkilökohtaista neuvontaa ja ohjausta Kelan etuuksissa, ja tarvittaessa sinulle voidaan varata aika puhelinpalveluun tai palvelupisteeseen. Voit myös hoitaa Kela-asiat itsenäisesti asiakastietokoneella.

  • Aukioloajat ma–ke 12–15.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje