Pian sora lentää – Mestaruuksia tavoittelevat rallikuljettajat Teemu Asunmaa ja Ville Hautamäki herkistelivät autoja ja ajokuntoa pohjalaisralliin: Riskianalyysit tehty

Ville Hautamäki viimeisteli autoaan ja ajo-otettaan soralle kisojen alla. Pohjanmaan SM-osakilpailu on ensimmäinen soraralli talvikelien jälkeen.
Ville Hautamäki viimeisteli autoaan ja ajo-otettaan soralle kisojen alla. Pohjanmaan SM-osakilpailu on ensimmäinen soraralli talvikelien jälkeen.
Kuva: Jari E. Hakala

Pohjanmaan SM-ralli on ensimmäinen soraralli sitten lumitaipaleiden tällä kaudella. TGS Skoda teamin kuljettaja, alavutelainen Teemu Asunmaa:

– Laji muuttuu aika paljon, kun hypätään kesään. Se on niin kuin vähän uutta pitkästä aikaa, hän pohtii ja kertoo videolle, miten nyt hienosäädetään autoa ja miestä.

Kisan voittoa ja SM 1-luokan mestaruutta jahdataan nyt uudella kalustolla. Alla on Skoda Fabia RS: noin 330 hv ja vääntö noin 550 Nm. Asunmaa starttaa pohjalaisrallin taipaleille sarjan piikkipaikalla kolmen osakilpailun jälkeen.

Asunmaan kotikisa katkesi vuosi sitten pellolle.

Alavutelainen rallikuljettaja Teemu Asunmaa ottaa Pohjanmaan SM-osakilpailussa ensimmäisen kisakosketuksen sorateihin uudella autollaan. Säätöjä viimeisteltiin vielä ihan kisan alla.
Kuva: Aleksi Mäkinen

Alajärveläinen Ville Hautamäki lähtee niin ikään tavoittelemaan mestaruutta. Pohjanmaan SM-osakilpailuun hän starttaa tutulla Mitsubishi Lanceri Evo IX -autollaan, mikä on nyt luokiteltu SM 5-luokan tykiksi. Juuri päivitetyn tiedon mukaan koneesta löytyy 372 hv peräti 682 Nm väännöllä.

Videojutulla myös tyylinäyte, kuinka Hautamäen kaasujalka autoa vie.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Sekä Asunmaalla että Hautamäellä on SM-tittelien ja muiden kärkisijoitusten lista sen verran pitkä aikaisemmilta vuosilta, että tämän päivän tavoite on heti uuden kauden alkaessa molemmille aivan selvä – se kirkkain pysti.

– Sitten, kun nuoremmat rupeavat menemään vasemmalta ja oikealta ohi, on aika vetäytyä takavasemmalle, Hautamäki toteaa pilke silmäkulmassa.

Videojutulla nämä huippukuljettajat kertovat paitsi kauden suunnitelmista myös tulevaisuuden näkymistä, jossa siintävät jo mahdollisesti sähköautot.

Sivusimme keskusteluissa myös lajin vakavia onnettomuuksia, joiden perusteella riskit on kartoitettu.

Seurasimme Ville Hautamäen ajotreeniä ylistarolaisella metsätaipaleella viime lauantaina, jossa ajo-otettaan herkisteli kaikkiaan puolenkymmentä kuljettajaa kartanlukijoineen. Teemu Asunmaata kävimme haastattelemassa hänen tallillaan Alavudella.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje