Vöyrin Kala ja Vihannes Tukkutalo Heinoselle

SEINÄJOKI

Tukkutalo Heinonen Oy on ostanut Vöyrin Kala ja Vihannes Oy:n liiketoiminnan.

Kaupan myötä Tukkutalon toiminnot vahvistuvat ja laajenevat vanhan Vaasan läänin alueella Keski-Pohjanmaalle. Perinteisesti yhtiö on toiminut Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan maakunnissa.

Seinäjokelainen Tukkutalo harjoittaa päivittäistavaroiden toimitustukkukauppaa. Toimitusjohtaja Kimmo Heinosen mukaan nyt solmittu kauppa jatkaa molempien yhtiöiden historiallista toimintaa.

-Yhtiöt ovat perinteikkäitä oman maakunnan tuoreuden puolestapuhujia.

Tukkutalon historia alkaa vuodesta 1959 Kala ja Maatuotteen nimellä. Vöyrin Kala ja Vihanneksen historia sen sijaan alkaa vuodesta 1963.

Vöyrin Kala ja Vihanneksen toiminnot siirtyvät ja sulautuvat Tukkutalon tiloihin toukokuun alusta. Vöyrin Kala ja Vihannes Oy:n omistaja ja toimitusjohtaja Boris Träskbacka jatkaa Tukkutalon palveluksessa toistaiseksi.

-Tukkutalo on arvostettu täyden palvelu tukkuliike alueellaan. Sillä on kehittynyt toiminta ja samanlaiset arvot kuin meillä Vöyrilläkin, ja on hienoa nähdä kuinka pitkällinen toimintamme jatkuu vahvoissa ja hyvissä käsissä, Boris Träskbacka sanoo.

-Molempien vahvat osaamiset yhdistettynä antaa uudenlaisen mahdollisuuden alueellisena yksityisenä tukkurina. Olemme pitkään hakeneet synergiaetua muualta Tukkutalon rinnalle, ja nyt tuli mahdollisuus, jota ei jätetty käyttämättä, Kimmo Heinonen selvittää.

Tukkutalo Heinonen teki viime vuonna liikevaihtoa 6 miljoonaa euroa. Yritys työllistää suoraan 13 henkilöä, mutta kun mukaan lasketaan alihankintasopimusten kautta ulkoistetut kuljettajat, yritys työllistää 17 henkilöä. Vöyrin Kala ja Vihannes teki 2,7 miljoonan euron liikevaihdon ja työllistää 7 henkilöä.

Tukkutalo asiakkaisiin kuuluvat mm. hotellit ja ravintolat, suurkeittiöt, grillit, sekä huoltoasemat, kahvilat ja vähittäiskaupat. Yhtiölle valmistui vuonna 2009 uusi varasto ja logistiikkaterminaali Seinäjoelle.