Yleisöltä

Aluevaltuuston päätös valtuustoryhmien toiminnan tukemisesta

Ilkka-Pohjalaisen 29.8. ilmestyneessä numerossa aluevaltuuston valtuustoryhmien tukemisesta tehdyn päätöksen päätösprosessia oli kuvattu puutteellisesti. Siinä ei sanallakaan mainittu minun vasemmiston valtuustoryhmän nimissä tekemästä muutosesityksestä.

Kuten artikkelissa on todettu, kristillisdemokraattien edustaja Hanna Malmi esitti koko tuesta luopumista ja sai esitykselleen kannatuksen ryhmätoveriltaan Ville Heikkilältä. Perussuomalaisten edustaja Risto Mattila totesi puheenvuorossaan, että tukea voidaan perusteellisesti pitää poliitikkojen ”hillotolppana” ja esitti tukisumman pienentämistä ja vaati hallituksen esityksen palauttamista jatkokäsittelyyn. Pia Kattelus-Kilpeläinen esitti asian palauttamista jatkokäsittelyyn artikkelissa kuvatuista syistä.

Itse totesin omassa puheenvuorossani, että asian jatkokäsittely on täysin tarpeetonta ajanhukkaa ja tein selkeän esityksen tuen alentamisesta 1 500 euroon/valtuutettu.

Kun valtuusto pöydällepanoäänestyksen jälkeen päätti jatkaa asian käsittelyä, toistin vielä esitykseni ja odotin, että perussuomalaiset (jotka puhuivat poliitikkojen hillotolpasta), kristillisdemokraatit (joiden mielestä koko tuesta pitäisi luopua) ja vihreät olisivat kannattaneet esitystäni. Toisin kuitenkin kävi. Esitykseni ei saanut kannatusta miltään edellä mainitulta valtuustoryhmältä. Pettymys oli suuri. Tuo poliitikkojen ”hillotolppa” taisi näköjään kuitenkin kiinnostaa pieniäkin ryhmiä suurista puhumattakaan.

Mainittakoon lopuksi, että päätöksellä keskustaryhmä kuittaa piirijärjestölleen 115 000 €, kokoomuksen ryhmä 80 000 €, perussuomalaiset 40 000 €, sosiaalidemokraatit 30 000 € ja kristillisdemokraatit 15 000 € ja muut pienryhmät 5 000 €. Yhteensä tukisumma on 295 000 €. Oma 1 500 euron esitykseni olisi tiputtanut tukisumman 88 500 euroon eli se olisi säästänyt rahaa palvelutuotantoon yli 200 000 euroa.

Hyvinvointialueista annetun lain mukaan tuella edistetään valtuustoryhmien sisäistä toimintaa ja tukea voidaan käyttää toimiin, joilla valtuustoryhmät edistävät hyvinvointialueen asukkaiden osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksia. Tukea voidaan käyttää esimerkiksi avustajien palkkaamiseen. Jään mielenkiinnolla odottamaan kuinka monta avustajaa isommat valtuustoryhmät palkkaavat meidän veronmaksajien rahoilla, rahoilla, jotka kaiken lisäksi ovat poissa palvelutuotannosta, kuten jo edellä mainitsin. Itse koen, että tuo alueen asukkaiden osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksien edistäminen on meidän poliitikkojen ja virkamiesten tehtävä.

Antti Perkkalainen (vas.)

aluevaltuutettu

Evijärvi

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Kommentoi

    Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

    Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

    Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

    Tilaa uutiskirje