Yleisöltä

Anora on sitoutunut kotimaiseen ohraan

Anora ostaa vuosittain yli 200 miljoonaa kiloa kotimaista ohraa. Kotimaisen viljan hinta ja saatavuus herättävät keskustelua tilanteessa, jossa viljelijöiden kustannukset ja energian hinta ovat nousussa.

Totesimme puolivuotiskatsauksessamme, että ohran hinnan odotetaan laskevan. Tämä arvio pohjautuu maailmanmarkkinahintojen kehitykseen, jota Suomessakin seuraamme. Viljan hinta oli kesäkuussa huipussaan ja tulosjulkistuksemme aikaan olimme tulleet kesäkuun piikistä jo alaspäin, vaikka ohran hinta onkin yhä ennätyskorkealla. Myös ohran satoennuste on hyvin rohkaiseva ja Luken ensimmäisen viljatase-ennusteen mukaan sato kattaa kotimaisen tarpeen. Nähtäväksi jää miten tilanne kehittyy.

Syksyn 2021 heikosta sadosta johtuen kotimaista viljaa ei ollut päättyneen satovuoden aikana tarpeeksi saatavilla. Olemme kuluneen vuoden aikana ostaneet pieniä määriä ohraa Virosta ja Ruotsista teknisiin etanolilaatuihimme. Tällä varmistettiin tehtaan katkeamaton tuotanto ja esimerkiksi rehutuotteiden valmistus. Englantilaista viljaa emme ole ostaneet lainkaan. Viljaviinan tislaamiseen käytämme ainoastaan suomalaista ohraa.

Meille Anoralla kotimaisen viljan saatavuus on ensisijaisen tärkeää. Kotimaisesta ohrasta valmistettujen tuotteiden korkeaa laatua arvostetaan suuresti niillä yli 30 vientimarkkinalla, jonne viemme suomalaisia juomatuotteita. Haluamme olla luotettava pitkän tähtäimen kumppani suomalaiselle viljelijälle niin hyvinä kuin haastavinakin aikoina ja pyrimme jatkossakin maksamaan kilpailukykyistä hintaa viljelijöille.

Pekka Tennilä

toimitusjohtaja

Anora

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Kommentoi

    Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

    Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

    Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

    Tilaa uutiskirje