Yleisöltä

Asuntojen myyntivoitoista saisi varoja ilmastotoimiin

Jaa artikkeli

Maailman ilmatieteen järjestön VMO:n suomalainen pääsihteeri, professori Petteri Taalas palautti järkevyyttä kiihkeänä käytävään hiilinielukeskusteluun. Hän totesi Suomessa käytävän keskustelua hiilinieluista, kun pitäisi nähdä fokuksen olevan päästöjen hillitsemisessä.

Taalaksen mielestä hiilinielukeskustelu on suomalainen erikoispiirre. Suomessahan on keskitytty tavoittelemaan kiivaasti metsien käytön vähentämistä.

Taalas sanoi viisaasti, että mikäli Suomessa edelleen kiristetään metsien hyötykäyttöä se voi vaarantaa metsätalouden toimintaedellytyksiä Suomessa ja vaarana on, että metsiä aletaan vastaavasti hyödyntämään muualla. Suomessa metsiä hoidetaan ja uudistetaan, mutta esim. trooppisissa maissa tätä ei tapahdu. Lisäksi Suomi on johtava maa koko maailmassa metsien suojelun suhteen ja täällä on metsien käyttöön liittyvä ajantasainen lainsäädäntö.

Metsien käytön ja entistä suurempien suojeluvaatimusten takana on perisuomalaista maailmanpelastusidealismia, kateutta ja idiotismia.

Suomalaista hysteeristä metsien hiilinielukeskustelua voisi verrata taannoiseen neuvostoliittolaiseen toimintamalliin, jossa vuotavan katon ratkaisuksi kerätään sinkkiämpäreitä vuotokohtien alle, kun pitäisi sen sijaan mennä katolle ja paikata katto.

Ansioituneen ja maailmalla arvostetun Taalaksen puheenvuoroon reagoitiin maassamme heti itkupotkuraivareilla, tunnettujen hiilinielu-uskovaisten taholta. Se oli suorastaan koomista seurattavaa.

Suomessa vallitsee shamppanjasosialismin, kaviaarikommunistien ja virheliiton – anteeksi vihreän liiton masinoima hyökkäys maata ja metsiä omistavia ihmisiä kohtaan.

Tämä em. taho on valmis aina verottamaan ja rajaamaan maaomaisuuden käyttäjiä, mutta esim. oman asunnon myyntivoiton verottomuuteen kahden vuoden jälkeen he eivät missään nimessä halua koskea.

Miksi? Tietenkin siksi, koska he itse suuntaavat tavoitteensa oman asunnon tavoittelemiseen isojen kasvukeskusten alueelta.

Asunnon myyntivoiton verottomuus kahden vuoden omistuksen jälkeen voisi joku nähdä asuntokeinotteluna. Tämän järjestelmän vuoksi asuntojen hinnat ovat osaltaan esim. Helsingissä epärealistisen korkeat.

Asuntojen myyntivoiton verot voisi ohjata trooppisten maiden metsien uudistamisavustamiseen, jolla olisi oikeasti jo jotain merkitystä maailman päästöjen vähentämisessä.

Tuomo Kangas

Kaskinen

  Kommentoi

  Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

  Jaa artikkeli

  Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

  Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

  Tilaa uutiskirje