Yleisöltä

Eduskunnan luottamusäänestykset turhaa showta?

Ennen kuin eduskuntatalo aikoinaan rakennettiin, sijaitsi Arkadianmäellä sirkus. Aikamoista ”sirkusta” siellä tuntuu olevan nytkin. Viime aikoina kun vähän väliä äänestetään ”eduskunnan luottamuksesta”. Ja lopputulos on aina selvä jo ennen äänestystä!

Miten niin? Saatat kysyä. Koska Marin muodosti kai tarkoituksellisesti niin laajapohjaisen hallituksen, että se ei voi kaatua näihin äänestyksiin. Miten niin ei voi kaatua? Koska hallituksessa ovat seuraavat puolueet ja suluissa kansanedustajien määrä : SDP (40), keskusta (31), vihreät (20), RKP (10) ja vasemmistoliitto(16). Tämä tekee yhteensä 117 paikkaa eli reilusti yli puolet eduskunnan 200 paikasta. Eiväthän ihmiset omiaan vastaan äänestä.

Näitä ”luottamusäänestyksiä” on nyt ollut viime aikoina useita ja viimeisestä äänestyksestä kehtasi peräti 29 edustajaa olla pois paikalta. Muutenkin tuntuu turhalta enää hallituksen luottamuksesta äänestää, koska tämä hallitus ”kaatuu” joka tapauksessa kohta keväällä, kun on vaalit. Lopettaisivat tällaisen ”pelleilyn”.

Pitäisikö hallituksen muodostamiseen laatia säännös, että hallituksen takana ei saa olla yli puolta eduskunnan edustajista? Silloin hallitus joutuisi todella ponnistelemaan ja tekemään parhaansa pysyäkseen vallassa koko vaalikauden.

Ari Lehtimäki

Isokyrö

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

    Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

    Tilaa uutiskirje