Yleisöltä

Eläkeläinen maksumiehenä

Hannele Klankki kirjoitti eläkeläisten asioista, ja ei ensimmäistä kertaa. Minäkin olen paasannut tällä palstalla samasta aiheesta niin monta kertaa, että kävi mielessäni pieni pelko siitä, julkaistaankohan tätä kirjoitustani ollenkaan.

Hannelen kirjoitusta tuskin kukaan voi osoittaa totuuden vastaiseksi, joten katseeni kääntyykin siihen, miksi asiaa ei saada korjattua.

Syitä on monia, mutta ehkä suurin syypää on Suomen valtio.

Sen ahneudella ei ole mitään rajaa, ei ole myöskään oikeudenmukaisuuden tajua, puhumattakaan kohtuuden tajusta.

Eläkeläinen on ollut valtion lypsylehmänä sieltä 70-luvun alkupuolelta saakka, ja kun silloinkaan kukaan ei tähän vääryyteen herännyt, niin meno sen kuin vaan hurjistui.

Suomen hallitukset, kautta aikojen, ovat pitäneet itsestään selvänä sitä, että eläkkeiden verotus on kohdallaan, ja huolimatta siitä, että osoitetaan toisin, ei asia ole heitä sen kummemmin hetkauttanut.

Ahneus on sen verran pirullinen tauti, että siitä eroon pääseminen vaatisi sen verran paljon töitä, että ei yksinkertaisesti viitsitä edes yrittää ”parantua”.

Valtiomme on tottunut siihen, että eläkeläisiltä perittävät veromiljardit ovat helppoa tuloa, josta pidetään kynsin hampain kiinni. Moraali sikseen, ja pääasia on, että saadaan kusetettua eläkeläisiä niin pitkään kuin mahdollista.

He tietenkin toivovat, että kukaan ei tekisi tästä valitusta esimerkiksi EU-tuomioistuimeen, joten hallitus, toisen jälkeen ”voitelee” eläkejärjestöt hiljaisiksi maksamalla näille toimintatukia.

Yksittäisten ihmisten mielipidekirjoituksilla ei näin ollen ole minkäänlaista mahdollisuutta tulla kuulluksi, koska niihin ei ota kantaa yksikään eläkejärjestö.

Helenan ehdottama uusi eläkeläispuolue miellyttäisi monia, mutta eläkeläisjärjestöt ovat sitoutuneet tukemaan nykyistä systeemiä, joka perustuu puoluesidonnaiseen järjestösysteemiin. Kuka nyt omaa oksaa sahaisi.

Raukkamaista on myös se, että vaalipiirimme kansanedustajat eivät ole ottaneet tähän ongelmaan minkäänlaista kantaa, vaikka minäkin olen sitä heiltä pyytänyt, ja joskus jopa vaatinut.

Rämmimme tässä suossa niin kauan ja pitkään, että saamme tähän asiaan edes jonkinlaista tolkkua.

Ossi Kukkonen

Vaasa

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

    Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

    Tilaa uutiskirje