Yleisöltä

Eri tavalla vammaiset ihmiset ovat vaarassa muuttua vähemmistön vähemmistöksi

Jaa artikkeli

Eri tavalla vammaiset ihmiset ovat jo tällä hetkellä yhteiskuntamme vähäosaisimpia. Sopivien tukitoimien avulla voivat vammaiset itse sekä heidän perheensä elää hyvää elämää. Kårkullan kuntayhtymä on jo pitkään tuottanut erilaisia palveluita ja huolehtinut niistä erityistarpeista, joita vammaiset tarvitsevat omalla äidinkielellään. Sote-uudistuksen myötä Kårkullan toiminta hajotetaan osaksi kahdeksan eri hyvinvointialueen toimintaa, jolloin vammaisista on tulossa entistä selkeämmin vähemmistö vähemmistössä.

Kehitysvammaisten ruotsinkielinen etujärjestö FDUV järjestää pääosin vapaaehtoistoimintaan perustuvaa tukea eri tavalla vammaisille ihmisille. FDUV mm. tuottaa selkokielistä kirjallisuutta, järjestää kursseja ja leiritoimintaa, joka on täydentänyt loistavasti sitä toimintaa, jota kunnat järjestävät näille erityisryhmille. Valitettavasti kuntien osuus esimerkiksi leiritoiminnasta on vähentynyt merkittävästi viime vuosina.

Me, hyvinvointialueiden valtuustoihin valituiksi tulevat, joudumme ottamaan suuren vastuun siitä, että myös vammaisilla ihmisillä on hyvä elämänlaatu heidän omalla äidinkielellään.

Marja Forsén (r.)

aluevaaliehdokas Pohjanmaalla

Närpiö

    Jaa artikkeli