Yleisöltä

Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueen esihenkilöiden valmennuskokonaisuus

Jaa artikkeli

Jokaisella sosiaalipalveluiden työntekijällä ja esihenkilöllä on oikeus hyvään johtamiseen.

Esihenkilötyötä pitää haluta tehdä, täytyy olla paloa edistää työntekijöiden mahdollisuuksia ammattieettisen työn tekemiseen ja rohkeutta pitää kiinni asiakkaiden oikeudesta laadukkaisiin sosiaalipalveluihin.

Jokaisella työntekijällä ja esihenkilöllä on oikeus turvallisuuteen omassa työssään ja tunteeseen siitä, että juuri hänen työpanostaan arvostetaan. Esihenkilön tärkein tehtävä on olla tarvittaessa läsnä, luoda turvalliset raamit työn tekemiselle, kohdella työntekijöitä oikeudenmukaisesti ja olla heidän tukenaan, luottaa ja antaa vastuuta. Laadukkaat palvelut kumpuavat hyvinvoivasta ja motivoituneesta henkilökunnasta sekä riittävistä resursseista. Näitä ei saavuteta ilman vahvasti edellä ja rinnalla kulkevaa työhyvinvointia tukevaa johtamista.

Tärkeää on myös huolehtia esihenkilön omasta oikeudesta hyvään oman työn johtamiseen sekä oman esihenkilön tukeen.

Olen erittäin ilahtunut siitä, että tulevan Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueen esihenkilöille järjestetään mahdollisuus osallistua Uuden ajan esihenkilötyö –valmennuskokonaisuuteen. Erityisen ilahtunut olen siitä, että kokonaisuuteen on mahdollisuus osallistua myös hyvinvointialueen yhteistyöpinnoilla, jolloin sosiaalipalveluita tuottavat järjestöt ovat mukana luomassa yhteistä johtamis- ja työkulttuuria uudelle hyvinvointialueellemme.

Toivon, että valmennukseen osallistuminen on jokaiselle esihenkilölle itsestään selvä päätös, koska nyt jos koskaan tarvitaan yhtenäisiin arvoihin pohjautuvaa muutosjohtamista.

Taina Virsula

puheenjohtaja

Talentia Pohjanmaa ry, sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattijärjestö Talentian paikallinen alueyhdistys

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

    Jaa artikkeli

    Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

    Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

    Tilaa uutiskirje