Hätähuuto kuntoutuksen puolesta

Näiden tulevien vaalien alla haluan nostaa esiin vakavan asian: Useat ihmiset, joiden arjesta selviytyminen on riippuvainen kuntoutuksesta.

Kun ihminen täyttää 65 vuotta, niin jostain syystä kaikki Kelan myöntämä kuntoutus päättyy. Tällöin kuntoutuksen tarvitsija siirtyy terveyskeskuksen asiakkaaksi ja jokaisesta myönnetystä terapiakerrasta joutuu maksamaan siitä lähtien omavastuun. Tämä on kohtuuttoman suuri pienituloiselle asiakkaalle, kun kuntoutuksen tarve on välttämätöntä arjesta selviytymiseen.

Joissain tapauksissa voi olla mahdollista saada tukea kustannuksiin, mutta niistä ei useinkaan kerrota.

Pienituloisella kuntoutuksen tarvitsijalla ei ole näin ollen mahdollisuutta ylläpitää tai edistää toimintakykyään arkipäivästään selviytymiseksi.

Olen todella surullinen, että raha ratkaisee ihmisarvon. Kuka välittää meistä?

On kyse elämän realiteeteista. Kun mahdollisuus näin perustavaa laatua oleviin tukiverkkoihin evätään, on edessä usein niin henkinen kuin fyysinen haaksirikko.

Onko niin, että ihminen on kuntoutuksen arvoinen niin kauan kun hänestä on hyötyä yhteiskunnalle?

Edessämme olevissa vaaleissa on kyseessä hyvinvointi, kuntalaisten hyvinvointi. Tästä syystä näen tärkeänä näiden kipeiden ja vaiettujen asioiden tulemisen näkyväksi ikään kuin hätähuutona monien puolesta.

Elisa Keltto (kd.)

aluevaaliehdokas

Vaasa

    Jaa artikkeli

    Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

    Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

    Tilaa uutiskirje
    Lounaspaikka