Yleisöltä

Hallitus ei ota rajaturvallisuuttamme tosissaan

Jukka Mäkynen (ps.)
Jukka Mäkynen (ps.)
Jaa artikkeli

Eduskunnassa keskusteltiin rajaturvallisuudesta ja valmiuslain sekä rajavartiolain uudistuksesta. Tämä on kiireellinen ja tärkeä asia, koska Venäjä voisi vihamielisesti vyöryttää meille tuhansia turvapaikanhakijoita, eli hybridivaikuttaa, kuten kävi Valko-Venäjän ja Puolan rajalla.

Hallituksen esitys sisältää taas kaikkea vihervasemmistolaista höttöä, joka keskittyy pakolaisten vastaanottamiseen ja suomalaisten omaisuuden haltuunottoon – mutta ei siihen pääasiaan eli rajojen sulkemiseen ja turvapaikkahakemusten keskeyttämiseen kriisin aikana.

Varsinkin vihreille turvapaikkahakemusten keskeyttäminen poikkeusolojen aikana tuottaa suurta tuskaa. Heidän mielestään turvapaikanhakijoille pitää kaikissa olosuhteissa jättää mahdollisuus tulla maahamme vapaasti.

Miksi tämä on niin vaikeaa? Miksi maailman halaaminen menee suomalaisten turvallisuuden edelle? Vedotaan kansainvälisiin sopimuksiin ja EU-sääntöihin, joiden mukaan turvapaikanhakijoilta ei voi evätä maahantuloa. Tämä ei oikeasti pidä paikkaansa!

Ensinnäkin jokaisella itsenäisellä maalla on oikeus päättää ketä se maahan päästää ja rajamme sulkeminen ei ole kriisin aikana muiden kuin suomalaisten päätettävissä – siihen ei Brysselilläkään ole mitään sanomista.

Perussuomalaiset ilmoittivat, että valmiuslain muuttaminen edellyttää normaalilainsäädäntöön ja rajavartiolakiin pykäliä turvapaikkahakemusten vastaanottamisen keskeyttämisestä, sillä lainsäädännön työkalujen tulee olla kunnossa ja sillä tasolla, mitä konkreettisiin uhkiin vastaaminen vaatii.

Me perussuomalaiset vaadimme näitä asioita siksi, että haluamme saada lainsäädäntöä, jolla Suomea ja Suomen koskemattomuutta voidaan turvata näissä oloissa, joissa nyt eletään. Lisäksi rajavartijamme eivät voi toimia tehokkaasti, ellei heillä ole laissa määriteltyjä valtuuksia.

Hyvässä muistissa on vielä Valko-Venäjän hybridioperaatio, jossa turvapaikanhakijoita yritettiin vyöryttää Puolaan

Onneksi Puola sulki itärajansa ja tällainen vihamielinen operaatio kuivui kokoon. Rankaisiko Euroopan Unioni Puolaa rajojen sulkemisesta? Ei, vaan EU palkitsi Puolan antamalla raja-aidan rakentamiseen rahaa. Samoin tekivät Kreikka, Unkari ja Liettua, eikä sanktioita tullut.

Myös Viro on säätämässä rajaturvallisuuslakiaan niin, että se sallii rajojen sulkemisen hybridiuhan alla. Mutta meillä se ei onnistu, kun EU ja kansainväliset sopimukset eivät kuulemma sitä salli.

Tämä on täysin hallituksen itse keksimä syy ja osoittaa käsittämätöntä vastuuttomuutta sekä leikkimistä suomalaisten turvallisuudella!

Rajaturvallisuuslain hyväksymisestä äänestetään pian eduskunnassa ja perussuomalaiset tulevat vastustamaan sitä, ellei siellä ole mainintaa turvapaikkahakemusten keskeyttämisestä.

Emme tee tätä ilkeyttämme, vaan ajattelemme aina suomalaisten etua ja turvallisuutta ensin.

Turvapaikanhakijoiden joukkoon voi soluttautua vihamielisiä sotilastaustaisia henkilöitä, jotka ovat uhka Suomen turvallisuudelle. Lisäksi asia on taloudellisesti raskas Suomelle. Ukrainalaisten pakolaisten vastaanottaminen syö jo nyt valtavasti resursseja ja tämän lisäksi tuhansien pakolaisten vyöry maahamme pistäisi koko Suomen talouden lopullisesti kuralle.

Elämme jo nyt 9 miljardin vuosivauhtia velaksi, joten enempää taakkaa emme halua, jos haluamme säilyttää jonkinlaisen elintason ja turvallisen Suomen.

Nyt järki käteen, hallitus!

Jukka Mäkynen

PS:n kansanedustaja Vaasasta

  Kommentoi

  Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

  Jaa artikkeli

  Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

  Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

  Tilaa uutiskirje