Yleisöltä

Ihmisen tulevaisuus

Milloin näemme ensimmäisen pohjalaisen, joka hymyilee jatkuvasti? Hämmästymme. Todennäköisesti tehdasvalmisteinen tekopohjalainen on kaduilla viimeistään viidenkymmenen vuoden kuluttua.

Hyvinvointialueille tulee tekolääkäreitä ja tekohoitajia, jotka eivät väsy. Ne eivät tarvitse unta eivätkä ruokaa. Viihtyvät hommissa ympäri vuorokauden. Jos jonkun työpaikalla on ylikiltti pomo, niin se johtuu vain siitä, että koneessa on säätövirhe.

Tieteessä näyttäisi olevan suuri paine ja viehätys rakentaa ihmisen kaltaista. Siinä kyllä jollain tavoin asetutaan Jumalan paikalle. Enemmän ymmärrän lääkkeet ja hoitoprosessit. Apuvälineet. Vaikka tarkasti tahtoa noudattavat tekokädet.

Ihmisen kaltaisiin teko-olentoihin liittyy kysymys vallasta. Kuka niitä käyttää? Mihin tarkoituksiin?

Joku haluaa nalkuttamattoman vaimon ja siinä tapauksessa konenainen, josta puuttuu nalkuttamisen ohjelma, on varmastikin järkevä vaihtoehto. Mutta tuo konenainen saattaa tarkkailla kotia ja välittää tietoa sinne minne naisen ihmismies ei tahtoisi.

Ehkä synnytetään katujen sekaannus, jossa ei tiedä kuka on kukin. Ainoastaan jatkuvasta hymystä pystyy päättelemään, ettei kyseessä ole aito pohjalainen.

Jossain vaiheessa kone pystyy kirjoittamaan paljon paremman mielipidekirjoituksen kuin mitä tämä on.

Jari Ranta

Vaasa

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

    Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

    Tilaa uutiskirje