Yleisöltä

”Jäteuudistus koskee sinuakin”

Jaa artikkeli

Ilkka-Pohjalaisessa todetaan 3.7.2022 jutussa ja faktaruudussa, että ”Tekstiilijäte on 1.12.2023 alkaen kierrätettävä Stormossenin kierrätyspisteisiin, eikä poltettavaan jätteeseen”.

Tämä tuskin tulee tapahtumaan, sillä on aivan toiveajattelua, että yksittäiset henkilöt lähtisivät viemään rikkinäisiä sukkiaan tai käytöstä poistamiaan (alus)vaatteita kilometrien päähän Stormossenin tai minkään muunkaan keräilijän keräysastiaan joka kerta, kun on poistamassa niitä käytöstä. Kukaan ei myöskään ala niitä varastoimaan ”huushollissaan” kuukausia tai jopa vuosia, että saisi enemmän vietävää.

Ja millä autottomat ihmiset, varsinkaan vanhukset, yleensäkään pääsisivät viemään niitä omaa pihaa edemmäs. Ilman muuta ne silloin ”poistetaan” lähimpään sekajäte-/poltettava jäte -astiaan. Esimerkiksi muovien ja pahvien keräily ei toimi kunnolla kerrostaloissakaan, joissa on jo kyseiset jäteastiat. Vielä päätyy osa sekajätteeseen, vaikka kuinka asukkaita ohjeistettaisiin.

Tekstiilijätteen keräys vaatii toimiakseen omat lokeronsa jokaiseen jätteenkeräyspaikkaan mukaan lukien yksityistaloudet, rivi- ja kerrostalot sekä liikkeet. Tässä asiassa on vielä paljon mietittävää Vaasan jätelautakunnalle ja Stormossenin päättäjille ennen kuin ”Fakta” astuu voimaan.

Pertti Lehtonen

Taloyhtiön puheenjohtaja

Vaasa

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

Jaa artikkeli

Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

Tilaa uutiskirje