Yleisöltä

Jalkapallosta puuttuu aito kilpailu

Jalkapallon Suomen mestaruudesta pelataan joka vuosi ja mestari on joka vuosi sama joukkue. Voiko sarja enää tylsemmäksi mennä, eikö muista ole haastajiksi.

Meiltä ei nouse pelaajia huippusarjoihin, koska aito kilpailu puuttuu. Pelaajat ovat tyytyväisiä ja joukkueet, kun saavat olla pääsarjassa. Huippusarjoilla tarkoitan Englannin. Ranskan, Saksan pääsarjoja.

Nyt Norja ja Tanska suoltavat valioliigaan pelaajia suorastaan liukuhihnalta. Jotain tarttis tehdä kilpailun lisäämiseksi.

Oma sarjamme polkee paikallaan ja pelaajakehitys on olematonta. Tyydytään liian vähään.Pelkäällä HJK:n pärjäämisellä ei tasomme nouse, kilpailu tulee alhaalta päin ja paine tason nostoon.

Pelin taso on liigassa kohtuu hyvällä tasolla, kiitos tuontipelaajien, mutta nostaako se kotimaisten pelaajien intohimoa nousta lajin huipulle.

Tietenkään ei ole mitään hokkuspokkus-konstia nostaa tasoa suomalaisten pelaajien keskuudessa. Pitäisi luoda huippupelaajapolku. En nyt tarkoita, että pitäisi lähteä ulkomaille juniorina akatemioihin. Siellä hukkuu massaan ja polkee paikoillaan eikä saa kuitenkaan vastuuta pelipaikallaan kehittymisestä. Se on jo nähty.

Tietysti kaikki on kiinni rahasta, sanotaan, mutta omaehtoinen pelaajaharjoittelu pallon kanssa ja systemaattisuus on kaiken perusta. Jos kovempi kilpailu lähtisi jo kakkosdivarista asti, se nostaisi kilpailua myös ylempiin sarjaportaisiin. Palloliitolta odottaisin panostusta myös alempiin sarjatasoihin, jotta kilpailu kovenisi, eikä vain odoteta HJK:n vuosittaisia kamppailuja euroliigoissa.

Juha Vesterinen

Lapua

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

    Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

    Tilaa uutiskirje