Jarruttelu on myrkkyä

Vihreiden nuorten puheenjohtaja Jami Haavisto otti kantaa eläintuotantoon 14.12. tässä lehdessä. Odotin, ja odotan edelleen ympäristö- ja ilmasto ministeri Emma Karin vastausta kysymykseen, asettaako Suomi lihan tuontikiellon ilmastosyihin vedoten.

Haaviston kirjoituksesta selviää vihreiden poliittinen agenda eläintuotannosta. ”Jos ruuantuotannosta todella halutaan kestävää, ei eläintuotannon mittakaavaa voida säilyttää nykyisellään. Tämä on karu fakta, joka on hyvä sisäistää mahdollisimman aikaisessa vaiheessa”, kirjoittaa vihreä nuori Jami Haavisto.

Hän ei tarkenna, koskeeko tämä globaalisti eläintuotantoa vai ainoastaan suomalaista tuotantoa. Valitettavasti tulkinta kirjoituksesta kallistuu siihen, että juuri suomalaista eläintuotantoa pitää supistaa.

Ministeri Kari ei myöskään vastauksessaan tehnyt eroa ulkomaisen ja kotimaisen naudanlihantuotannon kohdalla 4.12. kirjoituksessaan.

Vihreästä aatemaailmasta muodostuu väistämättä hyvin epäselvä kuva.

Eläintuotantoa pitää vähentää ja se on kuulemma fakta. Mutta kotimaista vai ulkomaista eläintuotantoa?

Suomessa on alituotantotilanne lihan tuotannossa. Eli kulutetaan enemmän kuin tuotetaan. Miksi sitä pitäisi vähentää ?

Saattaa olla, että meillä suomalaisilla ainut tapa vaikuttaa ulkomaisen eläintuotannon vähenemiseen, on asettaa tuontikielto. Emme osta enää ulkomaista lihaa. Yksinkertaista, eikö totta.

Voisiko vihreiden nuorten puheenjohtaja Jami Haavisto yhdessä vihreän ministerin, Emma Karin kanssa suunnitella oikean ilmastoteon ja asettaa ulkomaisen lihan tuontikiellon ? On syytä ryhtyä toimiin heti.

Ja aivan oikein vihreät, jarruttelu on myrkkyä Suomen maataloudelle, tässä asiassa.

Heikki Peltola

maanviljelijä

Lapua

    Jaa artikkeli