Yleisöltä

JIK-alijäämät puhuttavat

Tässä lehdessä uutisoitiin Ilmajoen kunnan ja Kurikan kaupungin välisestä kiistasta JIK-kuntayhtymän vuoden 2020 alijäämän kattamisesta osin virheellisesti. Kerrottiin, että kyse olisi noin 44 000 euron kiistasta.

Vuodelta 2020 kuntayhtymän alijäämä oli 1,025 miljoonaa euroa. Perussopimuksen mukaan alijäämä katetaan kuntien välisen omistuksen suhteessa. Kurikan maksuosuus tästä on näin ollen perussopimuksen mukaan 683 tuhatta euroa ja Ilmajoen 341 tuhatta euroa, jolloin kiista maksutavasta riippuen on sadoissa tuhansissa euroissa.

1.6.2020 Ilmajoki ja Kurikka neuvottelivat vuosien 2018 ja 2019 alijäämien kattamistavasta, jolloin JIK ky:n talousjohtaja Arvi Snäll kertoi eri vaihtoehdoista alijäämä kattamiseksi. Vaihtoehto, jossa alijäämä katetaan kuntien omistuksen suhteessa noudattaa kuntayhtymän perussopimusta ja muut vaihtoehdot edellyttäisivät erillistä sopimusta. Tämä kirjattiin myös kuntien väliseen neuvotteluista tehtyyn muistioon.

Edelleen 23.6.2020 kuntien välisen neuvottelun tuloksena todettiin läsnä olijoiden olevan yhtä mieltä siitä, että 21.12.2019 kertyneet alijäämät katetaan perussopimuksen mukaisesti peruspääomien suhteessa, joka myös kirjattiin neuvotteluista tehtyyn muistioon.

Hämmästelen suuresti sitä, että Kurikan kaupungin edustajat nyt kääntävät takkinsa ja haluavat muuttaa sovittua periaatetta alijäämien kattamistavasta yksipuolisesti. Ilmajokisena päättäjänä on mahdoton hyväksyä sitä, että me maksaisimme enemmän kuin sopimuksissa on sovittu.

Hannu Akkanen

johtokunnan jäsen

JIK-kuntayhtymä

Ilmajoki

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Kommentoi

    Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

    Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

    Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

    Tilaa uutiskirje