Yleisöltä

Kalusteiden hankinta on nykypäivään kuuluva taitolaji

Jaa artikkeli

Kodin kalustusten hankinta kuuluu talouksien viiden hintavimman satsauksen joukkoon. Etenkin keittiökalusteiden hankinta on perheen budjettia kurittava sijoitus. Harkinta ja tavaraopillinen tietämys auttaa tekemään oikeita arvomäärityksiä.

Nykyään on äkkitykästymisen eli impulssikaupan vaara jopa hintavissa keittiöratkaisuissa. On huvittavaa, jopa naurettavaa höpömainokset, joissa luvataan 40 prosentin alennusta lopputuotteesta, jota ei ole vielä olemassakaan. Samoissa virkkeissä innostetaan asiakasta ilmaisella suunnittelulla! Voihan rähmä, sanoisi Spede Pasanen.

Ei ole, eikä saa olla valtakunnan salaisuus, että meidän murrealueellemme on syntynyt viime vuosikymmenten aikana laajasti suomalaisia puuseppiä palveleva yritysryhmä -klusteri, joka tuo maahan ja markkinoi maailman parhaita keittiövarusteita.

Näihin puuseppää palveleviin erikoisalayrityksiin on vuosien mittaan kehittynyt tavaraopilliseen osaamiseen perustuva tietopotentiaali, josta keittiöitä kasaavat asiakkaat saavat monenlaista etua.

Keittiöiden kohdalla on kaupallinen kilpailu ja standardimitoitus tuonut loppukäyttäjän ulottuville useita suuria maailmanmerkkejä tärkeisiin komponentteihin, kuten saranoihin, kahvoihin, metallilaatikoihin ja tärkeisiin toimintalaitteisiin eli mekanismeihin jne.

Sisustussuunnittelu on hiukan yliampuva termi keittiön suunnittelua käsiteltäessä. Keittiöratkaisuista löytyy hyviä kuvia ihan taidepainopaperille ikuistettuina. Keittiöt kasataan asiakkaan maun ja ergonomiikan koodien mukaan.

Enterin painalluksella asiakas pystyy tekemään yksilöidyn ja tosiasioihin perustuvan arvoanalyysin rahallisen panoksen vastineeksi. Myös rutiinit selkenevät, sillä kotitalousvähennykseen oikeuttavan työn osuus on selvästi erillisenä kuluna tekijän laskussa.

Kahden vuoden tauon jälkeen Pohjalainen palveluklusteri vietti tänä keväänä avointen ovien Puuseppäpäivät jälleen Hausmesse-tyyliin. Päivien anti koituu taas ja jatkossa loppukäyttäjän eduksi. Kellään ei ole varaa tehdä talouksiemme suuria hankintoja mutumeiningillä!

Jorma Koivisto

Hyllykallio, Seinäjoki

  Kommentoi

  Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

  Jaa artikkeli

  Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

  Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

  Tilaa uutiskirje