Yleisöltä

Kauppa esittää apteekkiuudistusta turvallisuus ja lääkeneuvonta edellä

Vastauksena Jouni Vallinin (ps.) kirjoitukseen 16.2. on pakko todeta, että kaupan ala katsoo, että myös lääkejakelu pitää uudistaa vastaamaan ihmisten tarpeita.

Apteekki ja lääkkeiden saatavuus ovat keskeisiä palveluita, joita jokainen tarvitsee jossain vaiheessa elämässään.

Apteekkien asiakkaiden eli meidän kuluttajien tarpeet ja ostotottumukset ovat muuttuneet. Koronan myötä muutos on ollut nopeaakin ja vienyt ostamista verkkokauppoihin sekä 24/7-palveluihin.

Korona-aika osoitti myös, että päivittäistavarakauppa on hyvä hankkimaan tarvittavia tuotteita ja saamaan ne nopeasti kuluttajille myyntiin edulliseen hintaan. Kun kauppaan saatiin myytäväksi maskeja ja koronatestejä, niiden hinnat laskivat merkittävästi ja jokainen pystyi hankkimaan omansa lähikaupastaan. Siihen loppuivat ongelmat maskien ja testien saatavuudessa.

Ei ole perustetta sille, että Suomessa apteekin voi omistaa vain luvan saanut proviisori. Asiantunteva lääkeneuvonta, lääketurvallisuus ja asiakkaiden kokonaisterveydenhuollossa mukana oleminen ei ole kiinni omistajasta, vaan ammattitaitoisesta, osaavasta henkilöstöstä. Se on apteekkitoiminnan ydin ja tärkein osa.

Jouni Vallin (ps.) on kirjoituksessaan luovasti keksinyt myös minulle sitaatin. Jos sitaatteja halutaan lainata, niin lainataan sitten oikeita, kuten ote 15.2.2023 Kauppalehdestä, jossa sanoin, että ”vaikka lääkkeitä voisi myydä muualla kuin apteekeissa, farmaseutit ja proviisorit niitä jatkossakin myisivät. Keskeistä on laajentaa apteekkien omistuspohjaa”.

Kaupan ala näkee, että kaupan toimijoilla on paljon ratkaisuja, joilla voidaan pitää Suomessa hyvin toimivaa apteekkijärjestelmää sekä varmistaa lääkkeiden saatavuutta ja saavutettavuutta koko maassa tarkoituksenmukaisesti, kustannustehokkaasti ja turvallisesti.

Mari Kiviniemi

toimitusjohtaja

Kaupan liitto

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

    Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

    Tilaa uutiskirje