Yleisöltä

Kehittyvä Seinäjoki – mahdollisuuksien kesäkaupunki

Jaa artikkeli

Puutarhamyymälöissä kuhisee innostunutta väkeä, rautakaupassa mökin kunnostajia ja terassien huoltajia, nuoret ja vähän varttuneemmatkin skuuttilautailijat suhahtelevat pitkin kaupunkia ja onpa samalla laudalla nuorta lempeäkin vauhdin hurmassa. Myös vanhojen avoautojen ja pyöräilykansan kesäkumit kurvailevat pitkin kaupungin baanoja.

Seinäjoen vehreät puistot kutsuvat ulkoilijoita. Lasten ja nuorten maksuton harrastetoiminta houkuttelee iloisia harrastajia. Pomppulinna, jätskikioskit ja perhekeskus Aallokon rakennustöiden käynnistyminen sekä koulujen ja päiväkotien korjausrakentaminen tuovat hyvää mieltä ja luovat uskoa kaupungin vahvaan tulevaisuuteen.

Tätä tukee myös tilastokeskuksen väestön ennakkotilastotieto, jonka mukaan Seinäjoen syntyvyys oli viime vuonna Suomen suurten kaupunkien korkein.

Aikuisille Seinäjoen nopeasti laajentunut kahvilatarjonta tarjoaa erilaisia vaihtoehtoja. Voidaan puhua jopa kahvilabuumista. Korona-pelon jälkeen on uskallusta taas yrittää.

Seinäjoki elää ja hengittää tapahtumistaan. Koronapandemian varjosta nousee rikas tapahtumakesä 2022. Ihmisillä on patoutunutta tarvetta päästä festareille livemusiikin, eri urheilu- ja liikuntatapahtumien ja kulttuuriharrastusten pariin. Kansainvälisiä ja suomalaisia markkinoitakin nähdään.

Seinäjoen laadukkaana korkeakoulukaupunkina tarjoaa erilaisia opintojen mahdollisuuksia myös kesällä. Hyödyntäkäämme ne täysipainoisesti.

Tapahtumien rinnalla kaupungin monipuolinen kulttuuritoiminta on keskeinen veto- ja pitovoimatekijä: Alvar Aallon arkkitehtuuri, Apila-kirjasto, teatteri, kaupunginorkesteri, Kalevan Navetta ja monipuolinen muu museotoiminta sekä taidemyönteisen kaupungin imago ja tarjonta.

Asutus kaupungin keskustan ympärillä tiivistyy. Samanaikaisesti kaupunki kasvaa moneen eri suuntaan. Nosturit kaupunkikuvassa kertovat eteenpäin menevästä Seinäjoesta.

Kaavoitus ja monipuolinen asuin- ja palvelujen toimipisterakentaminen parantavat asukkaiden viihtyvyyttä ja elämisen mahdollisuuksia, yhteisöllisyyttä ja turvallisuutta. Ne tukevat Seinäjoen kasvua ja vetovoimaa. Kaupunki vaikuttaa aluekehitykseensä ja ihmisten hyvinvointiin. Se näyttää esimerkkiä siinä, miten koko maakunta voi kasvaa ja kehittyä.

Yritysten toimintaedellytysten varmistaminen kaavoituksella ja maanhankinnalla sekä monipuolisten ja kohtuuhintaisten asumismuotojen tarjoaminen eri puolilla kaupunkia ovat Seinäjoen vahvan tulevaisuuden kaupunkistrategiaa, joista meidän jokaisen seinäjokelaisen on syytä olla ylpeitä.

Seinäjoen kaupungin ilme uusiutuu ja vetovoima kasvaa massiivisen kaavoitusohjelman ja kaupunkilaisia palvelevien rakennushankkeiden työn tuloksena. ”Työ tekijäänsä kiittää” on vanha sanonta. Ehkä eniten kiitosta saa merkittävä aseman seudun kehittäminen, joka palvelee alueen asukkaita ja Seinäjoelle töihin pendelöiviä pitkälle tulevaisuuteen.

Tulevaisuuden sote-keskuksen rakentaminen Seinäjoelle olisi päättäjiltä myös merkittävä investointi, joka tukisi paitsi kasvukaupungin omaa, myös tulevan hyvinvointialueen palvelustrategian ja palvelujen kokonaisuuden toteutusta.

Arto Rautajoki

YTT

Seinäjoki

  Kommentoi

  Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

  Jaa artikkeli

  Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

  Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

  Tilaa uutiskirje