Yleisöltä

Kissoja pöydän alla

Kun naisministerit ovat palanneet nopeasti äitiyslomiltaan, heitä on ylistetty. Toisinajattelu, sen ihmettely kuka ne lapset sitten hoitaa, on nimetty sovinismiksi jne. Että siinä taas naisten urakehitystä vastustetaan.

Kun A. Kaikkonen päätti isyyslomastaan, häntä vasta ylistettiin. Näin isä antaa aikaa lapselleen. P. Orpo sai julkisuuden kimppuunsa, kun erehtyi pohtimaan keskeisen ministerin ratkaisua ja Nato-prosessia. No, A.K. tiesi, että Turkki jatkaa kiristystä viimeiseen kurdiin saakka ja hyvin tässä ehtii vauvan syöttää.

Ei julkisuutta kiinnosta vauvanhoito, vaan jeesustelu.

Inkluusio, erilaisen lapsen koulunkäynti normiryhmässä on vastatuulessa. Oli selvää, että resurssien jäädessä puheeksi tämä ajaa kiville.

Järjestelmän purkuinnossa ollaan valmiit hukkaamaan monia onnistumisia. Palkitsevia normaaliuden kokemuksia. Se lapsi menee pesuveden mukana.

Kun tarkkailuluokat lopetettiin, yli puolet oli epäpätevän hoteissa.

Rauhattomien palauttamisessa erityisryhmiin on järki, mutta iso mutta.

Ketä heille opettajiksi? Sama, kuten hoitajamitoituksen kanssa. Tehdään suuria ja hyvältä vaikuttavia päätöksiä, miettimättä loppuun saakka, onko se mahdollista. Koulu etenkin on ollut amatöörien ja koulutushaihattelijoiden kohteena. Oppivelvollisuuden pidennys? Inkluusio ?

OAJ tasapäisti palkkoja aktiivisesti, se pieni ero tarkkailun hyväksi suli vuosien mittaan ja eläkkeelle voisi jäädä joskus yli 65-vuotiaana? Tänään po. tehtävä on kovin eri, mitä aloittaessani. Ryhmät täyttyisivät etnisistä vähemmistöistä ja koululaisista, joiden paikka on sairaaloissa. Joissa taas ei paikkoja riittävästi ole. Ruuhka-Suomeen ei viranhakijoita löytyisi.

Tämä käärme on syönyt häntänsä.

Elämme nopeassa maailmassa, jota pinnallinen julkisuus hallitsee – enemmän kuin demokratia. Velkavaroja heitetään, mihin kulloinkin kansan ääni vaatii. Taustalla jatkuvan kasvun taloususko, tämä, jonka tavoitteet menevät aina kritiikin ja arvioinnin ulottumattomiin.

Ei julkisuutta kiinnosta koulun arjen järkevä järjestäminen, vaan jeesustelu. Että vaalit eli ei, harkinta ei haittaa.

Jarmo Lintala

Seinäjoki

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

    Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

    Tilaa uutiskirje