Yleisöltä

Kivinen on suomijalkapallon tie

Jaa artikkeli

Olin 29.5. Oulun Raatissa Veikkausliigan ottelussa AC Oulu – SJK. Vastakkain oli kaksi mitään sanomatonta joukkuetta, joista toinen eli AC Oulu teki maalin (1–0) ja voitti.

AC Oulu on hämmästyttävästi pääsarjamme kolmantena ja SJK pistetaulukon alakerrassa.

Kummallakin on sama ongelma: Puolustus syöttelee edestakaisin omalla kenttäpuoliskolla tärkeän oloisena, välillä tuikataan ylöspäin, mutta jos pieninkin vastustajan häiriö uhkaa, pallo kipinkapin takaisin pakeille.

Kun vihdoin uskallettiin hyökätä, kaikki tyssäsi 20–25 metrin kohdalle, missä vastustajan linjapuolustus odotti.

Ja sitten tapahtui se käsittämättömyys: pallo siirrettiin parhaalta hyökkäystontilta parilla kolmella syötöllä takaisin pakeille hierottavaksi, jopa molarille asti! Ja tähän syyllistyi useamman kerran niin AC Oulu kuin SJK:kin.

Varsinkin latinomaiden joukkueet ovat tunnettuja siitä, että hyökkääjiä riittää pakkeja enemmän. Luulisi löytyvän 1–2 railakasta snaipperia porukkaan maalipyssyiksi ja lopulla rahalla sitten näitä yleispelaajia?

Yleisö tulee matsiin maalien ja voiton takia eikä seuraamaan jotain valmentajan mielestä hienoa kuviota. Niin Oulussa kuin Seinäjoellakaan ei kannata siis ihmetellä, jos yleisö alkaa kadota.

Jääkiekkoilija Ville Nieminen on lausunut: ”Jos haluat pizzaa, mene pizzeriaan, mutta jos haluat maalin, mene maalille!” Soveltuu myös jalkapalloon.

Harri Pöntinen

iki-seinäjokinen

Oulu

  Kommentoi

  Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

  Jaa artikkeli

  Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

  Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

  Tilaa uutiskirje