Yleisöltä

Koirametsä myös Vaasaan

Koirien ja niiden omistajien käyttöön vuokrattavia aidattuja metsiä löytyy Suomesta jo useampia. Koirametsän asiakkaita ovat lähinnä kaupunkilaiset, joilla ei usein ole mahdollisuutta päästä vapaana metsämaastoon. Koirametsässä voi käydä myös sellaiset koirat, joita jostain syystä ei voi viedä koirapuistoon (esimerkiksi epäsosiaalinen tai arka koira). Kun alue on vain vuokraajan käytössä, voi ulkoilla turvallisesti eli ei tarvitse jännittää vaikkapa kohtaamisia toisen koiran kanssa.

Koirilla on lajityypillisiä käyttäytymistarpeita, joita pitäisi päästä toteuttamaan: haistelua, pureskelua, kaivamista. Vapaana juokseminen on myös yksi koirien käyttäytymistarve. Jos koira ei pääse toteuttamaan itseään, se voi turhautua ja voi syntyä jopa käyttäytymisongelmia. Vapaa samoilu luonnossa tuo voimavaroja ja hyvää mieltä sekä koiralle että omistajalle.

Vaasassa on jo tosi hyviä, kaupungin ylläpitämiä koirapuistoja, mutta koirametsä puuttuu. Löytyisiköhän Vaasan seudulta koirametsätoiminnasta kiinnostunutta metsänomistajaa toteuttamaan tällaista yritystoimintaa?

Tuija Kivioja

Vaasa

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

    Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

    Tilaa uutiskirje