Yleisöltä

Koiratarha Kulkuri tarvitsee tukea

Vaasan ja lähikuntien löytöeläinten talteenottopaikkana toimiva Koiratarha Kulkuri on joutunut taloudelliseen ahdinkoon ja tarvitsee nyt tukea.

Vaikka Kulkuri toimii yrittäjäpohjalta, se ei ole ihan perinteinen yritys. Se mikä on eläimelle parasta, ei välttämättä ole yrittäjälle parasta, ja siksi koiratarha toimii pääosin aatteelliselta pohjalta ja eläimen hyvinvointia on aina mietittävä ensin.

Tein jo vuonna 2010 valtuustoaloitteen Koiratarha Kulkurin siirtämisestä toiseen paikkaan, jossa olisi paremmat mahdollisuudet harjoittaa toimintaa löytöeläinten hyväksi. Kun asiaa silloin käsiteltiin budjettikokouksessa, valtuusto hyväksyi esitykseni siirrosta yksimielisesti. Siirrolla siis on Vaasan kaupunginvaltuuston tahtotila, mutta teot ovat jääneet vähemmälle.

Jokin aika sitten uusi paikka löytyi Maalahdesta, jonne toiminta on tarkoitus siirtää mahdollisimman pian.

Työt Maalahdessa on aloitettu, mutta toimintaa ei ole voitu siirtää rahapulan vuoksi ja juuri sen takia uudet tilat ovat pahasti kesken.

Muuton myötä palveluiden kehittäminen ja lisääminen tulisi mahdolliseksi ja näin myös yrittäjän ahdinko helpottuisi sekä yritystoiminta tulisi kannattavaksi. Jokapäiväisestä selviytymisestä taistellaan tällä hetkellä.

12 vuotta on kulunut aloitteeni tekemisestä ja vieläkin koiratarha toimii samalla paikalla.

Ihmettelen, miksi Vaasan kaupunki ei ole tehnyt asian eteen mitään, vaikka kaupunginvaltuuston yksimielinen päätös on asiasta tehty? Koiratarhalle tuodaan löytöeläimiä myös naapurikunnista, kuten Mustasaaresta, Vöyriltä ja Maalahdesta.

Tein eduskunnassa lisämääräesityksiä hallituksen talousarvioaloitteisiin, joissa hain Vaasan Eläinsuojeluyhdistykselle 10 000 euroa ja Kissatalolle sekä Koiratarha Kulkurille molemmille 5 000 euroa. Asia käsitellään loppuvuodesta ja toivon, että kansanedustajilta löytyy inhimillisyyttä ja lisämäärärahaesitykseni menevät läpi.

Raha tulisi nyt tarpeeseen ja myös lahjoituksia tarvitaan, jotta koirat ja tekijät saisivat paremmat ja siedettävämmät tilat, mitä nykyisellä paikalla tällä hetkellä on.

Vaasan kaupungin ja ympäristökuntien tukea tarvittaisiin myös kipeästi.

Vaikka esimerkiksi Vaasan kaupunki ei antaisi rahallista tukea, niin voisivat ”lainata” kaksi kaupungin kirvesmiestä siihen asti käyttöön, jotta löytöeläintarhan tuleva paikka saataisiin valmiiksi ja tämä Vaasan kaupunginvaltuutettujen yksimielinen päätös hoidettaisiin kunnialla läpi. Olisihan se kaupungin imagonkin kannalta loistava asia, siis kaupungin, jossa asuvat maailman onnellisimmat ihmiset.

Olen itse päättänyt olla Kulkurille tukena ja apuna, koska lähikuntien seudulla on todellinen tarve hyvään ja toimivaan löytöeläintarhaan, eikä yhtäkään eläintä voi jättää heitteille. Myös hyviä tulojenhankkimisideoita kaipaisin kaupunkilaisilta.

Uskon, että pienellä tuella ja rahalahjoituksilla saadaan hyvä ja toimiva tila aikaiseksi, jossa koirilla ja työntekijöillä on parempi olla.

Jukka Mäkynen (ps.)

kansanedustaja

Vaasa

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

    Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

    Tilaa uutiskirje